BUKTI POŽAR IZNAD ZELENIKE: Vatrenu stihiju gase helikopterom (FOTO)

V.V.

18. 07. 2022. u 17:49

POŽAR koji je u nedelju izbio visoko iznad Zelenike u mestu Kabao, na šumovitom i nepristupačnom terenu još nije pod kontrolom, a razvoj situacije umnogome zavisi od jačine i smera vetra koji duva čitavog dana.

БУКТИ ПОЖАР ИЗНАД ЗЕЛЕНИКЕ: Ватрену стихију гасе хеликоптером (ФОТО)

Foto: RTHN

Na terenu je helikopter Ministarstva odbrane. Vodu puni iz rezervoara koji je obezbeđen na stadionu Opačica. U pripravnosti su pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spasavanja, koji će reagovati ali kada vatrena stihija priđe dovoljno blizu da mogu da gase.

Komandir ove Službe Zlatko Ćirović, kaže da ni helikopter verovatno neće ugasiti požar ali će u znatnoj meri suzbiti vaternu stihiju. Namera je da se sanira obod, kako se požar ne bi širio prema naseljima Bjelske Kruševice i Bunovići.

-To nam je za sada prioritet, a tako smo se dogovorili i sa pripadnicima Ministarstva odbrane – objašnjava Ćirović i dodaje da su na terenu, u zaleđu, pripadnici hercegnovske Službe spasavanja koji će pomoći pri gašenju tog pojasa, tako da će zajedničkim delovanjem deo požara biti saniran danas.

Ćirović ističe da ovog puta pomoć države nije zakazala, kao kada je nedavno izbiopožar na Žvinjama, a prvi kontakt sa Ministarstvom ostvaren je juče u 16 sati.

Helikopter koji deluje na terenu ima rezervoar zapremine 1,5 kubika, a pomak u gašenju požara je vidljiv već nakon tri ostvarena naleta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu