NISMO PROVOKATORI, TO JE HAJKA: Nikšićki Srbi poručili ministru policije

V. K.

16. 07. 2022. u 07:00

POVODOM dešavanja 13. jula na Trgu slobode u Nikšiću i izjave ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i pisanja brojnih portala da su incidente izazvali srpski provokatori sa trobojkama, reagovali su Srbi iz ovog grada poručujući da ti navodi nisu tačni nego zlonamerni.

НИСМО ПРОВОКАТОРИ, ТО ЈЕ ХАЈКА: Никшићки Срби поручили министру полиције

Foto V. K.

U hajku su se, kako navode, uključili pojedini "ekstremistički portali". Ističu da su kao i prethodne godine, najavili vožnju gradskim ulicama kako bi proslavili Dan državnosti, bili u direktnoj komunikaciji sa policijom, dogovorili trasu kojom će se kretati.

- Odmah po dolasku čela kolone na kružni tok dočekani smo od grupe tzv. komita koji su nam se obratili psovkama i uvredama, a među kojima je prednjačio izvesni Esad Gegić koji nam je psovao srpsku majku. Teži sukob su sprečili pripadnici policije nakon čega je naša kolona nastavila kretanje.

Naglašavamo, pristali smo, na sugestiju policije, da u toku vožnje promenimo dogovorenu trasu kretanja - navodi se u saopštenju i dodaje su bili tolerantni i skratili planirano vreme vožnje, a da su nadomak Trga slobode, iz obližnjeg lokala, kako tvrde, prema njima i policiji poletele gomile flaša, pepeljara, stolica, kamenja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DRUGIMA TO NE BI PALO NA PAMET! Ono što je Nikola Jokić uradio bez lopte u NBA finalu postalo je tema dana (VIDEO)