PROCESUIRATI VINOVNIKE INCIDENATA: Poziv SNP Crne Gore nadležnim institucijama nakon haosa u Nikšiću

M. S.

14. 07. 2022. u 14:49

SOCIJALISTIČKA narodna partija Crne Gore poziva nadležne državne institucije da što pre identifikuju i procesuiraju vinovnike jučerašnjih incidenata i nemilih scena kojima smo svedočili u Nikšiću.

ПРОЦЕСУИРАТИ ВИНОВНИКЕ ИНЦИДЕНАТА: Позив СНП Црне Горе надлежним институцијама након хаоса у Никшићу

Foto: V. K.

Takođe, pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da utvrdi da li je u postupcima pripadnika nikšićke policije bilo eventualnih propusta i da, u skladu sa tim, sankcioniše one koji su iste dozvolili ili napravili. Takođe, SNP CG osuđuje napad na kamermana RTV Nikšić i pretnje upućene novinaru "Pobjede" i apeluje da se ništa slično više nikad ne dogodi nijednom posleniku javne reči u Crnoj Gori, jer je napad na medije i novinare udar na same temelje demokratije, saopšteno je iz članice vladajuće koalicije u Crnoj Gori, uz konstataciju "da ni 13. jul, najveći državni praznik i dan koji bi trebalo da nas sve okuplja i objedinjava u ljubavi i ponosu prema zemlji u kojoj živimo, nije mogao proći bez tužnih dešavanja koja su rezultirala opštom tučom, napadima na policiju i povredama brojnih učesnika jučerašnjih skupova".

- Apelujemo na građane Nikšića i cele Crne Gore da smirimo tenzije i strasti i da prevaziđemo podele i nesporazume koji su nam već toliko štete naneli. Pozivamo sve građane da se uzdrže od učešća u događajima koji samo bacaju mrlju i ljagu na ponosno lice naše zemlje. Imamo samo jednu zajedničku kuću, u kojoj svi treba da živimo slobodno, da se poštujemo i uvažavamo kao prijatelji, braća i kumovi, što je viševekovna tradicija Crne Gore. Radimo zajedno za dobrobit i napredak svih nas i naše države i trudimo se da našoj deci ostavimo bolje društvo i šansu za prosperitetniju i svetliju budućnost, saopšteno je iz SNP Crne Gore, nakon haosa ns ulicama Nikšića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a