NEMA NIŠTA OD POVRATKA DPS NA VLAST Radunović: Otvoreni Balkan rešenje za brojne ekonomske izazove

Novosti online

27. 06. 2022. u 14:44

ŠEF poslaničkog kluba Demokratskog fronta upitao je premijera Dritana Abazovića da li i dalje važi obećanje njega i potpredsjednika Jokovića da će potpisati Temeljni ugovor, organizovati popis i razmotriti uključenje Crne Gore u Otvoreni Balkan.

НЕМА НИШТА ОД ПОВРАТКА ДПС НА ВЛАСТ Радуновић: Отворени Балкан решење за бројне економске изазове

slaven Radunović, Foto Arhiva

- Da li ste spremni da rizikujete pad vlade? Ovo vas pitam zbog partija koje vas podržavaju od kojih se čuju razna osporavanja. SNP i URA su jedine partije u toj vladi koje imaju izborni legitimitet. Ostali se šlepaju. Ostali su tu upali isto kao što je upao tim Zdravka Krivokapića. Nema ništa od povratka DPS-a na vlast. Mene interesuje kako vi na ovo gledate jer ovi koji podržavaju ili ne podržavaju su manje bitni za ove stvari jer su ovi projekti bitniji - kazao je on.

Radunović tvrdi da se o Temeljnom ugovoru i popisu uopšte nije trebalo raspravljati i da se o tome ne raspravlja nigde u svetu.

- Ovde se radi na segregaciji i na ponižavanju određenih nacionalnih grupa. Danas se ljudi koji su to radili boje rezultata popisa, jer im projekat propada. U normalnim državama popis je normalna stvar i mene je sramota što mi o tome pričamo i sramota me što prošla vlada nije to sprovela. Ista je stvar i sa Temeljnim ugovorom – to je tehnička stvar, ugovor između Crkve i države - objasnio je Radunović.

On tvrdi da je Otvoreni Balkan rešenje problema o kojima pričaju i da svi dobro znaju da cene zavise od više faktora, ne samo od rata u Ukrajini.

- Zavise i od toga koliko kamion provede na granicama. Radne snage… Od svega toga zavisi. Kad ste vi od jedne zajednice zemalja, gde jedna zemlja ima višak prehrambenih proizvoda i koja je spremna da pomogne partneru, to je onda ekonomska tema - objasnio je Radunović.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UPOZORENJE: Greška kojom MED pretvarate u OTROV - unos ove namirnice može biti štetan po vaše zdravlje