MINISTRI ŠIRE LAŽI O SPC: Reagovanje povodom izjave o Crkvi ministra Konjevića

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 06. 2022. u 10:18

LAGANjE uz opanjkavanje verskih zajednica u Crnoj Gori pred međunarodnim diplomatama, i ničim argumentovano izmišljanje njihovog antidržavnog delovanja, zarad dezinformisanja domaće i strane javnosti, nedelo je ministra odbrane Raška Konjevića, koje zahteva neki vid sankcije i regulisanja ovakvog ponašanja visokog predstavnika državne vlasti.

МИНИСТРИ ШИРЕ ЛАЖИ О СПЦ: Реаговање поводом изјаве о Цркви министра Коњевића

Foto skupstina-me

Ovo je deo reagovanja advokata Zorana Lazarevića, predsednika Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske i članaa Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske, nakon još jedne izjave koja dolazi od ministara SDP u Vladi Crne Gore.

- Na stranu njegova neukusna potreba za dodvoravanjem pred inostranim adresama, koja je ispod svakog nivoa diplomatskog dostojanstva. Na stranu i činjenica da nam je svima poznata anticrkvena, antisrpska i mrziteljska politika partije iz koje ovaj ministar dolazi. Ostaje nejasno kome i kakvu korist mogu doneti ovakve manipulacije i blamiranja crnogorskog ministra odbrane kada govori o "obaveštajnoj strani jedne verske zajednice" i "političkom uticaju" nekakve "treće strane" koji navodno dolazi preko te verske zajednice? Pitamo se, ima li gospodin ministar trunku ljudske časti i političke kulture pa da svima, javno, predstavi bilo šta što bi ličilo na dokaz njegovih opasnih, manipulativnih iskaza? A ako nema, šta ga onda motiviše da ovako ružno priča o verskim zajednicama u Crnoj Gori, ma koju da je imao na umu - pita se advokat Lazarević u reagovanju objavljenom na zvaničnom sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

"I ptice na grani znaju da je iznosio laži na račun SPC"

- Naravno ovo su pitanja postavljena na nivou principa, usmerena na traženje zdravorazumskog i opšteobavezujućeg odgovora. Ozbiljan ministar, u ozbiljnoj zemlji bi morao na njih da odgovori. Njega, međutim, podsećamo kako i ptice na grani znaju da je ovde iznosio laži na račun Srpske pravoslavne crkve - ukazuje Lazarević, koji smatra da bi bilo neophodno da Crkva i javnost saznaju radi li se ovde o agendi Vlade u odnosu na našu Crkvu. 

- Ukoliko to nije stav Vlade, u šta želimo da verujemo, smatramo da bi bilo prirodno da se Vlada jasno i nedvosmisleno distancira od ovakvih izjava koje je ministar Konjević dao nastupajući kao Vladin zvaničnik. Uostalom, da ih je izgovorio u lično ime ili ispred svoje partije, ne bismo se time ni bavili. Pitanje koje se za premijera Abazovića postavlja samo od sebe: šta radi ovaj čovek u nominalno, proevropskoj i demokratskoj Vladi? Na koji način ovaj ministar, kao i onaj drugi, bivši predsednik iste partije, širenjem laži o Crkvi doprinose proklamovanim ciljevima Vlade iz ekspozea aktuelnog premijera o pomirenju, uklanjanju veštački stvaranih tenzija i poštovanju svih verskih zajednica - pita se advokat Zoran Lazarević, predsednik Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske i član Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske.

 

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe