KRIVI STRAH ILI UCENE DPS? Abazoviću stigla pitanja, optužbe da sarađuje sa kriminalcima i poziv na ostavku

I. D. S.

28. 05. 2022. u 06:30

PREDSEDNIK Vlade Dritan Abazović juče je prvi put od stupanja na tu funkciju odgovarao na pitanja poslanika i tom prilikom poručio da je prioritet svih prioriteta ulazak Crne Gore u Evropsku uniju, kao i borba protiv kriminala i korupcije.

КРИВИ СТРАХ ИЛИ УЦЕНЕ ДПС? Абазовићу стигла питања, оптужбе да сарађује са криминалцима и позив на оставку

Foto: Skupština.me

Međutim, tenzije u parlamentu podigla su pitanja Demokrata, koji su "nelegitimnog" premijera Abazaovića optužili za saradnju sa kriminalnim strukturama i pozvali ga da da ostavku.


Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, pitao je premijera zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala, koja je počela hapšenjima u pravosuđu, "zašto se ne nastavi sa stavljanjem iza rešetaka ključnih nosilaca mafiokratske vlasti", koje optužuju nalazi Europola, među kojima su i policijski službenici Zoran i Petar Lazović, te Ljubo Milović. Kako je istakao, DF je spreman da pruži potrebnu podršku za reforme u sudstvu - u konstituisanju i Sudskog saveta i Ustavnog suda.

Prema oceni Mandića, zastoj u hapšenjima ukazuje ili da se glavni specijalni tužilac Vladimir Novović uplašio ili da DPS vrši pritisak i ucenjuje Vladu da kako bi pojedinci, važni toj partiji bili zaštićeni.


Abazović je odgovorio da je prioritet Vlade na čijem je čelu borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da je zadovoljan postignutim u proteklih godinu.
- Možda je moglo i više i bolje, ali moram napomenuti da stvari nisu više kao što su bile i siguran sam da su kriminalci i te kako uznemireni. Ruka pravde mora da profunkcioniše - poručio je premijer.


"Varničenje" u parlamentu izazvala su pitanja koje je premijeru uputio poslanik Momo Koprivica ispred kluba poslanika Demokrate-Demos. On je Abazovića podsetio na njegove ranije izjave upućene DPS u kojima ih je nazivao "raštimovanim kriminalnim orkestrom", predsednika partije "donom kriminalne organizacije" i pitao da li je ostao pri tim stavovima, s obzirom na to da je u međuvremenu formirao "nelegitimnu" Vladu uz pomoć te partije, te da opstanak i stabilnost izvršne vlasti zavisi upravo od DPS-a.


- Utrnula je ruka pravde, od straha od onih koji su ovu Vladu podržali, a u koje ste upirali ovde prstom. Više ne najavljujete hapšenja, pričate o pretpostavci nevinosti. Lazoviće ne smete ni da pomenete. Irelevantno je sve što vi kažete, vaša reč je slaba i nebitna - kazao je Koprivica premijeru.


Abazović je odgovorio jednom rečenicom - "Ostajem pri svakoj reči koju sam javno izrekao". 

"KAVČANI"


NA optužbe Koprivice da je Abazović politički agent "kavačkog klana", te pod kontrolom DPS i kriminalnih klanova, Abazović je poručio da su takve izjave "stupidne", a Demokrate pozvao da prestanu sa "desničarenjem" i vrate se na put evropskih vrednosti, te da prestanu da nanose štetu državi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda