U CRNOJ GORI POD LUPOM BOMBE I KUPOVINA GLASOVA: Skupštinski odbor za bezbednost i odbranu saslušaće danas čelnike bezbednosnog sektora

V. KADIĆ

06. 04. 2022. u 07:39 >> 08:11

PARLAMENTARNI Odbor za bezbednost i odbranu doneo je odluku da se danas u "gluvoj sobi" obavi kontrolno saslušanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, povodom pretnji upućenih školama i institucijama o "podmetnutim" bombama 1. aprila. Predstavnici bezbednosnog sektora i tužilaštva biće saslušani i o navodnim kupovinama glasova u Ulcinju i mandata u Kotoru.

У ЦРНОЈ ГОРИ ПОД ЛУПОМ БОМБЕ И КУПОВИНА ГЛАСОВА: Скупштински одбор за безбедност и одбрану саслушаће данас челнике безбедносног сектора

Odbor za bezbednost, Foto Skupština CG

Predsednik Odbora Milan Knežević kazao je da je bilo kakva tendenciozna naracija da je sa njim zakazao sednicu jer je kontaktirao ruski ekstremista Vladislav Pozdnjakov, notorna glupost, neodrživa i neutemeljena.

- Ukoliko su krivi Rusi ili Srbi, neka odgovaraju, ali ukoliko su krivi neki drugi, smatram da Uprava policije, specijalno tužilaštvo treba da urade sve da te ljude krivično procesuiraju - rekao je Knežević, podsetivši da građanski mir i stabilnost nemaju cenu.

On je podsetio da je kriza u Crnoj Gori kulminirala nakon međusobnog optuživanja premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića za šverc cigareta i kokaina.

- Od početka dešavanja u Ukrajini jasno sam upozoravao da se ovaj sukob u geopolitičkom kontekstu može preliti na Crnu Goru. Ovih dana bili smo okupirani dojavama o postavljenim bombama što predstavlja ozbiljno krivično delo izazivanja panike - naglasio je Knežević, objasnivši da je mejl od Pozdnjakova dobio nakon što je zakazao sednicu, i da je prema nezvaničnim informacijama, sličan audio-zapis upućen još na neke adrese u bezbednosnom sektoru i medijima.

Da je cela priča "prenaduvana" i da je dobila političku konotaciju uveren je Dragan Krapović iz Demokratske Crne Gore.

Poslanik Demokrata, Vladimir Martinović govoreći o "najbrutalnijim optužbama onih koji na državnom nivou pokušavaju da naprave većinu" - Građanskog pokreta URA I DPS-a, kazao je da je na sceni afera "Snimak 2" predlažući da se saslušaju Novović i Brđanin.

- Od njih treba tražiti odgovore na pitanja šta su do sada preduzeli povodom svih zbivanja tokom predizborne kampanje u Ulcinju. Kupovina glasova je nešto protiv čega smo se svi borili godinama i treba konačno da se takmičimo izbornim programima i idejama, a ne da se vrati kupovina glasova. Očito da su DPS i URA za kratak period naučili kako se dobijaju glasovi - naveo je Martinović.

POLITIČKI SKANDAL POTRESA ULCINj

DAN pred ponovno glasanje na glasačkom mestu broj 5 u Ulcinju, u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) juče su u svojstvu građana izjave dali političari, akteri objavljenog audio-snimka o navodnoj kupovini glasova u tom gradu: Fatmir Đeka, Omer Barjaktari, Amir Mehmeti. Nije se pojavio mandatar Dritan Abazović, koji je imao odranije zakazane obaveze, a prisustvovao je i sednici Odbora za bezbednost. Barjaktari kaže da je snimak montiran i ima za cilj borbu za jedan mandat na izborima koji će se ponoviti danas. B. D.

VOZNI PARK

RAŠKO Konjević (SDP) upozorio je da za mesec ističu ugovori za vozila policije.

- Voleo bih da sekretar odbora zatraži da MUP kaže da li je uradio nešto da nam se ne desi ponovo bruka da nam policija ide peške - podsetio je Konjević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)