SA OKSFORDA PO SRBIJI: Krivokapić optužio Srbiju da se mešala u izbore u Crnoj Gori

V.K.

02. 04. 2022. u 15:17

ODLAZEĆI predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić optužio je Srbiju da se mešala u izbore u Crnoj Gori! Na predavanju na Oksfordu „Politika i etika“ kazao je da je kojim slučajem imao mentora njegov politički vek trajao bi znatno duže.

СА ОКСФОРДА ПО СРБИЈИ: Кривокапић оптужио Србију да се мешала у изборе у Црној Гори

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

- Zašto kažem da je manjinska vlada i prevara  i korupcija i politička krađa. U Crnoj Gori a sve što nalazite izgovore vi ćete naći u Švedsku i Italiju u kojoj postoji manjinska vlada. Voleo bih da smo mi Švedska i uređena država, ali mi nismo to. Mi se prvi put posle 75 godina nalazimo u demokratskoj tranziciji. Ovo je prevara izborne volje građana od 30.avgusta. Tu su bila dva referendumska  pitanja – da li će da i dalje vlada DPS i drugo da li će neko moći da otme imovinu nekoga pa makar to bila i Crkva. Narod je jasno rekao, dosta je bilo DPS-a, nećemo da Zakon o slobodi veroispovesti unizi bilo koju slobodu vere. Zašto kažem da je manjinska vlada prevara, sve je dogovoreno u Rogamima i Beogradu, i ovo je jedan od načina zataškavanja afere banana. U kontejneru banana dođe i određena količina droge. O uticaju Beograda bih mogao da pričam, ali ne želim da ne bi uticalo u izbore u Srbiji, iako su se oni mešali u izbore u Crnoj Gori -  kazao je Krivokapić, dodajući da je prihvatio da ima mentora, on bi trajao ko zna koliko.

– Matica većine Srba iz Crne Gore nije Beograd. Ovde se radi o jednom jasnom pristupu određenih diktatorskih pristupa na prostoru Zapadnog Balkana. Nikada se ni sa kim nisam sastajao tajno. Svi ovi političari odu i javno i tajno do Beograda. Ja sam otišao 3. novembra i znam da mi je to oproštajna poseta - rekao je Krivokapić.

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!