KONZUL UKRAJINE NAPAO CRNOGORSKOG NOVINARA: Udruženje novinara Crne Gore zahetva zaštitu svog člana

V. KADIĆ

01. 04. 2022. u 19:55

UDRUŽENjE novinara Crne Gore najoštrije osuđuje pretnje i uvrede konzula Ukrajine u Crnoj Gori upućene Igoru Damjanoviću, članu ovog udruženja.

КОНЗУЛ УКРАЈИНЕ НАПАО ЦРНОГОРСКОГ НОВИНАРА: Удружење новинара Црне Горе захетва заштиту свог члана

foto: Printskrin

- Igor je trenutno u Ukrajini gdje sa prve linije fronta izveštava o ratnim događanjima u toj zemlji. Igor kao ratni reporter ovih dana zbog novinarske obaveze i želje da rat u Ukrajini prikaže što objektivnije izlaže opasnosti i svoj život i nije zaslužio da ga neki konzul u Crnoj Gori vređa i naziva svakakvim imenima - poručuje ovo udruženje.

Konzul nedoličnim imenima naziva i ostale u Crnoj Gori koji imaju drugačiji pogled na rat u Ukrajini, nego što ga ima vlada u Kijevu. Konzul Ukrajine Igoru preti ukrajinskom tajnom službom i crta metu našem članu i novinaru. Igor radi svoj posao i pokušava da u teškim uslovima rata i sa prve linije fronta u svet pošalje objektivnuz sliku o tome šta se trenutno dešava u toj zemlji.

UNCG od nadležnih u Crnoj Gori traže da upozore ukrajinskog konzula i opomenu ga da ne preti i ne vređa Igora Damjanovića, a preko njega i sve naše ostale članove. Posebno protestvujemo jer konzul Ukrajine javno poziva građane na fizički obračun sa Igorom. UNCG preporučuje tekstove Igora Damjanovića koji u ovoj zapadnoj antiruskoj histeriji prikazuje rat u Ukrajini sa objektivne strane i ratnim stradanjima u toj zemlji daje objektivniji prizvuk i to sa lica mesta. Uz to tražimo da nadležni u Crnoj Gori zaštite našeg novinara od ovakvih i sličnih napada, zaključuje se u saopštenju Udruženja novinara Crne Gore.

 

BONUS VIDEO:

NEĆEMO ZABORAVITI, NEĆEMO OPROSTITI - Poruka na ambasadi SAD-a u Moskvi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave