TVORAC CRNOGORSOKOG FUTSALA: Sreten Miranović privodi kraju četvrtu monografiju

V. KADIĆ

25. 03. 2022. u 18:15

NOVI poduhvat Sretena Miranovića iz Nikšića koji privodi kraju četvrtu monografiju „Kroz istoriju crnogorskog futsala od 2010. do 2022.godine“ .

ТВОРАЦ ЦРНОГОРСОКОГ ФУТСАЛА: Сретен Мирановић приводи крају четврту монографију

foto: V. K.

I u ovom ostvarenju, kao i u prethodna ti  na slikovit način biće prikazana dešavanja u crnogorskom klupskom i reprezentativnom futsalu (mali fudbal) uz preko dvesta fotografija ekipa i svih drugih aktera koji su doprinosili popularizaciji ovog sporta u Crnoj Gori.

Između korica monografije naći će se klubvi Titograd, Cezar, Agama, Jedinstvo, Bajo Pivljanin, Gorštak, Studentski dom, Municipijum, Nikšić, Onogošt, CD Šop Mocart i mnogi drugi. Podsećamo da je Miranović tvorac futsala u Crnoj Gori koji je na izuzetan način u tri monografije obradio ovu sportsku oblast na preko 1200 obrađenih strana, a kruna će biti ova nova čiju promociju očekujemo tokom godine.

Malo koja sportska organizacija na crnogorskim prostorima je doprinela razvoju futsala i malog fudbala kao što je to Udruženje klubova malog fudbala Nikšić.

Brojne trofeje osvojila je ekipa nikšićkog Premijera na republičkom, i na saveznom nivou. Titula šampiona SRJ 1994. u Nišu svrstala ih je u red najboljih i najpopularnijih klubova u to vreme. Iz njegovih redova najsjajniju karijeru na evropskoj sceni ostvario je Andrija Piro Vujović, koji je sa ekipom BNL iz Rima osvojio Kup šampiona 1996.

- Nikada niste mogli predvideti lucidnost poteza Vujovića, Rakojevića, Kalezića i Mijanovića. Nikada niste mogli predvideti iz koje pozicije će Milović, Ž. Drašković, Berkuljan, Kovačević, Piranić ili Bošković postići gol... Jednostavno, momci iz Premijera koliko god igrali i sa kim god igrali bili su gladni pobeda i trofeja - napisao je u jednoj od prethodih monografija Sreten Miranović.

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja