AMBASADA SAD U PODGORICI: Svi lideri, uključujući i čelnike SPC, da stanu u odbranu Ukrajine

Tanjug

15. 03. 2022. u 12:24

AMBASADA Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori pozvala je sve društvene lidere, uključujući čelnike Srpske pravoslavne crkve, da stanu u odbranu hrabrog naroda Ukrajine koji je, kako se navodi, žrtva nemilosrdnog ubijanja čiji je jedini cilj da predsednik Rusije Vladimir Putin ostvari svoje geostrateške ciljeve.

АМБАСАДА САД У ПОДГОРИЦИ: Сви лидери, укључујући и челнике СПЦ, да стану у одбрану Украјине

Foto: Đ. M.

To je iz Ambasade saopšteno na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) povodom izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija "da je Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".

U odgovoru Ambasade se navodi i da predsednik Putin snosi potpunu odgovornost za, kako navode, "nemoralan, neopravdan i ničim izazvan napad na narod Ukrajine".

- Znajući za šta je predsednik Putin sposoban, vreme je da Crna Gora udvostruči napore u cilju pridruživanja Evropskoj uniji (EU), kako bi obezbedila svoju budućnost - prosperitetne, demokratske evropske države, naveli su iz Ambasade SAD.

Mitropolit SPC u Crnoj Gori Joanikije je 13. marta izjavio da su "događaji u Ukrajini posledice bezbožništva", i da je "Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".

- Mi moramo da saosećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, pre svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne deluje nepoznato: i kod nas je mnogo podela i zavada. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina, istakao je Joanikije.

BONUS VIDEO: UDAR RUSKIH HELIKOPTERA: Ka-52 uništava ukrajinsku vojnu opremu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao