NOVA VLADA ĆE IMATI POPRAVNI ISPIT: Radunović - "DF će pružiti usluge onima koji ih budu tražili"

Novosti onlajn

09. 02. 2022. u 16:42

TRI pobedničke koalicije nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine se nalaze se na svojevrsnom popravnom ispitu i imaju mogućnost da isprave načinjene greške i na zdravim osnovama naprave novu vladu, saopštio je predsednik poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović.

НОВА ВЛАДА ЋЕ ИМАТИ ПОПРАВНИ ИСПИТ: Радуновић - ДФ ће пружити услуге онима који их буду тражили

Foto: Printskrin Youtube/ Skupština Crne Gore

– Vlada koja je zaista bila neuspeli eksperiment koalicije “Crno na bijelo”. U njoj se nije snašao ni premijer koji je smatrao da će da obezbedi bolji položaj za sebe i svoju vladu tako što će se udaljiti od matične liste, a približiti koalicionim partnerima. Sada imamo priliku da ispravimo greške i da na zdravijim osnovama napravimo novu vladu - kazao je Radunović.

Kako bi došli do tog epiloga koji bi bio u skladu sa izbornom voljom, Radunović smatra da bi svi politički akteri iz redova parlamentarne većine morali da ostave po strani nesporazume i grube reči.

- Mi danima insistiramo na tome da se svi nesporazumi i sve grube reči ostave po strani, kako bi probali da se dogovorimo. Nakon što je i gospodin Aleksa Bečić smenjen sada smo praktično resetovali stanje na period nakon izbora 30. avgusta, pre nego što su predloženi za mandatara Zdravko Krivokapić i za predsednika Skupštine Aleksa Bečić. Možemo kao i tada da pokušamo da napravimo zajedničku vladu ukoliko ima volje. I dalje je to teoretski moguće, iako smo svesni da je sve manje i manje šansi za tako nešto. Dok je nas i dok je dobre volje treba pokušavati - naveo je Radunović.

Radunović je naglasio da je na koaliciji “Crno na bijelo” da inicira razgovore koji bi vodili prevazilaženju političke krize.

- DF neće pokretati nikakve inicijative, iz razloga što je inicijativu u čitavom ovom slučaju ima koalicija “Crno na bijelo” i od nje se očekuje da komunicira sa ostalim strankama. Ukoliko neko bude tražio naše dobre usluge, mi ćemo ih pružiti - jasan je Radunović.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

U BARU POTPISAN MEMORANDUM: Finansijska podrška parovima za vantelesnu oplodnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)