"GLASOVE KRADU ZA DPS VLADU" Novi protest u Podgorici protiv inicijative za formiranje manjinske Vlade (FOTO)

M. S.

27. 01. 2022. u 19:26

VEČERAS je u Podgorici održan još jedan protest protiv inicijative za smenu Vlade Crne Gore i formiranja manjinske Vlade, koji je potekao od najmanje partije u parlamentarnij većini Abazovićeve URA.

ГЛАСОВЕ КРАДУ ЗА ДПС ВЛАДУ Нови протест у Подгорици против иницијативе за формирање мањинске Владе (ФОТО)

Foto: M. S.

Građani su u protestnu šetnju krenuli od Hrama Hristovog Vaskrsenja ka Skupštini Crne Gore.

Pre toga im se obratio poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica koji ih je pozvao da zajedno krenu u odbranu Crne Gore po meri svih njenih građana.  

Na čelu kolone istaknuta je parola - "Glasove kradu za DPS vladu".

- Izbori 30. avgusta nisu bili obični izbori, već svojevrstan referendum da li ste za dalju vladavinu odnarođenog DPS režima. Izjasnili ste se i pored kupovine glasova. Rekli ste jasno i glasno ‘ne’ DPS-u. Stečenu slobodu branićemo svim dozvoljenim sredstvima. Ne smemo razočarati amanet Mitropolita Amfilohija, koji nije želio da ide da se leči vani. DPS je uništio najlepše vrednosti - kazao je pred zgradom Skupštine Crne Gore predsednik Partije penzionera, invalida i restitucije Momo Joksimović.

- DPS nam je ostavio u nasleđe podele, pljačke i ubistva. Građani su očekivali veće i brže oslobađanje od DPS kadrova i navika, kazao je on pozivajući lidere partija na vlasti da nađu rešenje unutar parlamentarne većine.

- U suprotnom, razočaraćete građane, paralisaćete državu, to vam se o glavu može obiti. Nije smak sveta u novom premijeru, novoj Vladi, oni su nebitni, bitni su i važni građani koji su obespravljeni, obespitani i poniženi, pokradeni. Ako nema rešenja, mogu i novi izbori, ali po Ustavnim pravilima, kako bismo dobili konačno Narodnu skupštinu, čije poslanike će neposredno birati građani po imenu i prezimenu, na otvorenim listama - kazao je Joksimović i pozvao lidere Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije, Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića, da “ispoštuju volju građana”.

- Da većina parlamentarna formira Vladu, a ne da se vrate u zagrljaj Milu i DPS-u, jer bi time naneli najveću prevaru, ogromnu štetu ovom namučenom, opljačkaljnom i obespravljenom narodu - kazao je Joksimović.

BONUS VIDEO: 

Opasna izjava zvaničnice EU: Angelina Srbe u BiH "prevela" u Bošnjake

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024