SRPSKI NACIONALNI SAVET: Položeni venci na spomenik junacima Mojkovačke bitke

Tanjug

09. 01. 2022. u 22:49

NA dan Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, Srpski nacionalni savet i delegacije srpskih sestrinskih organizacija iz Herceg Novog, Podgorice, Bijelog Polja, Berana, Pljevalja, Šavnika i Nikšića posetili su i položili vence na spomen obeležja junacima Mojkovačke bitke na Bojnoj njivi i Mojkovcu, saopšteno je večeras iz Srpskog nacionalnog saveta.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЕТ: Положени венци на споменик јунацима Мојковачке битке

Foto: Borba

Tradicionalno obeležavanje ovog istorijskog događaja gđe se na najplementiji način potvrdila brtska ljubav između Crne Gore i Srbije traje već više od deset godina, odnosno od vremena kada je Srpski nacionalni savet uz blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija obnovio devastirani spomenik na Bojnoj njivi uprkos protivljenju tadašnje opštinske i državne vlasti, navodi se u saopštenju.

Sa spomen obeležja Mojkovačkim junacima na Bojnoj njivi Srpski nacionalni savet i delegacije srpskih organizacija uputile su Vladi Republike Srpske i njenim institucijama čestitke povodom Dana Republike Srpske uz podršku njihovoj pravednoj borbi za očuvanje statusa, ravnopravnosti i slobode srpskog naroda u Bosni i Hercegovcini.

Sa obeležavanja istog događaja Srpski nacionalni savet uputiio je i podršku Novaku Đokoviću da istraje, i da kao potomak slavnih mojkovačkih junaka, kao i mnogo puta do sada, izađe kao pobjednik, dodaje se u saopštenju.

-Kao što je to bio slučaj pre više od 105 godina, srpski narod u Crnoj Gori bio bi i danas spreman na svaki vid podrške svojim sunarodnicima u njihovoj pravednoj borbi za očuvanje identiteta i slobode srpskog naroda, poručili su iz Srpskog nacionalnog saveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere