ŠEST DANA BILI BEZ VODE: Pokrenuta istraga u Ulcinju, niko neće da preuzme odgovornost

B. Dabić

26. 12. 2021. u 18:53

GRAĐANI Ulcinja konačno su za vikend dobili vodu nakon što su im slavine bile suve šest dana, a uzrok je havarija na glavnom cevovodu. Oko 5.000 građana su zbog takve situacije više nego ogorčeni i traže ostavke odgovornih.

ШЕСТ ДАНА БИЛИ БЕЗ ВОДЕ: Покренута истрага у Улцињу, нико неће да преузме одговорност

Foto: B. Dabić

Odgovornost Opština Ulcinj prebacuje na "Vodovod i kanalizacija", iz ovog preduzeća odovornost adresiraju na lokalnu upravu. Pokrenuta je i istraga.

U policiji u svojstvu građana izjave su dali su čelnici Opštine, izvođači radova i direktor JP Vodovod i kanalizacija zbog havarije koja se dogodila tokom obavljanja radova na glavnom cevovodu u Ulcinju.

Direktor Vodovoda Arijan Ljamović je potvrdio da od ponedeljka vode nema u više ulcinjskih naselja, zbog probijanja glavne cevi, do čega je došlo usled izmeštanja glavnog cevovoda , a radove je izvodila firma “Hipering” iz Podgorice..

Iz Vodovoda kažu da je kriva Opština, koja je naručilac posla, a iz Opštine kažu da je Vodovod po difoltu nadzorni organ, pored licenciranog nadzornog organa – “Oliver ing” iz Budve.

Predsednik Opštine Aleksandar Dabović rekao je da je dodatno otežavajuća okolnost i to što ne postoji katastar podzemnih instalacija.

Odgovornost što je veliki broj ulcinjskih naselja bio bez vode za sada ne želi niko da preuzme.

BONUS VIDEO: GORI ZAŠTIĆENA ZONA UNESKO - Požar na području Nacionalnog parka Durmitor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!