SVAKOGA DOČEKA SA OSMEHOM I LEPIM REČIMA: Dr Alida Honsić dobitnica nagrade "Majka Savica" (FOTO)

M. Sekulović

25. 12. 2021. u 15:37

DR ALIDA Honsić, izabrana lekarka za odrasle u Domu zdravlja Rožaje, dobitnica je nagrade za najljubazniju zdravstvenu radnicu Fonda “Majka Savica” za 2021. godinu.

СВАКОГА ДОЧЕКА СА ОСМЕХОМ И ЛЕПИМ РЕЧИМА: Др Алида Хонсић добитница награде Мајка Савица (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Pristigao je značajan broj predloga i pisama pacijenata koji su hteli da nagrade svoje omiljene doktore, ali i medicinske sestre. Bilo je teško doneti najbolju odluku jer su svi kandidati izvrsni predstavnici ove humane profesije. Mlada doktorica Alida je izabrana na predloge svojih pacijenata, ali i učenika kojima u srednjoj medicinskoj školi predaje internu medicinu, koji za nju kažu ''da je vrlo strpljiva, plemenita, nasmejana i vrlo kolegijalna i spremna uvek da pomogne bolesnicima i kolegama''.

LEKARI

U mojoj porodici nas troje smo lekari. U porodicama moja dva strica, još sedmoro braće i sestara stekli su diplome lekara i stomatologa, kaže dr Alida.

Ovo je saopšteno iz Ekološkog pokreta ''Ozon'' u Nikšiću, čiji su izvršni direktor Aleksandar i njegov brat prof. dr Nikola Perović, predavač na Ženskom Držaavno univerzitetu u Dubaiju, osnovali Fonda ''Majka Savica'', u znak sećanja na svoju preminulu majku, koji najljubaznijem radniku u Crnoj Gori dodeljuje diplomu i novčani iznos od 1.000 evra.

- Niko na svetu vas neće dočekati kada dođete u bolnicu kao ona. Odagna vam muke kada raširi iskren osmeh i osetite njenu srdačnu brigu za vaše zdravlje. Za vreme pandemije korone, znala je sate provoditi u kovid odeljenju, i svakih pola sata, pitati svakog pacijenta da li mu je bolje. Definitivno je ona doktor koji poštuje svaku reč Hipokratove zakletve, shodno svojim vrlinama - deo je navoda iz predloga pacijenata iz Rožaja i učenika dr Honsić, koje je za "Novosti" juče kazala da je bila ''skoro šokirana kada joj je saopštenoda je dobitnik ovog priznanja, jer nije ni znala da je predložena''.

- Moji izlečeni pacijenti i ovo priznanje, kruna su svega onoga što radim i za šta se borim, kaže mladalekarkakoja je bila prvi lekar kojije u Rožajama kročila u kovid ambulantu...

- Nije mi bilo svejedno, jer je u Rožajama harala epidemija sa veoma visokim pikom oboolevanja. Međutim, nije moglo i smelo biti uzmicanja, tako da mi ovo priznanje budi isti osećaj kao onaj koji sam imala kada sam u očima svojih preplašenih pacijenata videla zahvalnost kada ih, uprkos riziku od infekcije, potapšem po ramenu i saopštim da su oporavljeni... da su dobro... Ovo je priznanje i mojim kolegaama i svom osoblju Doma zdravlja u Rožajama, sa kojima sarađujem. Naš osmeh mnogo znači pacijentima koji kod nas dođu ne iz veselja, nego zbog neke muke. To i lepa reč, stvar su i kućnog vaspitanja - kaže za naš list dr Alida Honsić.

Fond ''Majka Savić'' osnovan je 2020. godine u Ekološkom pokretu ''Ozon'', a prva dobitnica bila je Dr Marija Đurović, ginekološkinja, zaposlena u Kliničko bolničkom centru iz Podgorice.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgleda bolesnička soba u kovid bolnici u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)