ODSTRELIO ZAŠTIĆENU VRSTU: Identifikovan krivolovac u Nacionalnom parku Skadarsko jezere

B.Dabić

18. 12. 2021. u 20:38

POLICIJA je identifikovala Baranina koji je polovinom decembra u nacionalnom parku Skadarsko jezero odstrelio kormorana, pticu koja je zakonom zaštićena vrsta. Krivičnu prijavu policija je podnela protiv P.L. (73) koji je osumnjičen da je u nacionlnom parku Skadarsko jezero ubio kormorana.

ОДСТРЕЛИО ЗАШТИЋЕНУ ВРСТУ: Идентификован криволовац у Националном парку Скадарско језере

Foto JP NP

Od njega je policija oduzela lovačku pušku.

Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru policija je  podnela krivične prijave protiv dve osobe koje se sumnjiče za krivično delo nezakonit lov i krivično delo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.
Barskoj policije je 15. decembra 2021. godine prijavljeno da su radnici Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ zatekli dva lica od kojih je jedno upotrebom lovačke puške ubilo pticu kormoran, koja je zakonom zaštićena vrsta.
-Pripadnici policije su identifikovali osobu koje je izvršila krivično delo nezakonit lov i protiv P.L. (73) iz Bara podneli krivičnu prijavu, potvrđeno je iz Uprave policije.

Komoran je jedan od razloga  zašto je prostor Skadarskog jezera prepoznat i uvršten u IBA područje, područje od međunarodnog značaja za boravak ptica.
Krivolov u kome je ubijena ptica, zaštićena vrsta  se dogodio u Virpazaru, naspram Centra za posetioce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!