DRŽAVA SE PITA ZA KAP: "Elektroprivreda Crne Gore" o ponudi "Uniproma"

Z. Z.

14. 12. 2021. u 06:34

ODBOR direktora Elektroprivrede Crne Gore razmotrio je ponudu "Uniproma" da preuzme primarnu proizvodnju u Kombinatu aluminijuma na godinu.

ДРЖАВА СЕ ПИТА ЗА КАП: Електропривреда Црне Горе о понуди Унипрома

Foto Vlada CG/Printskrin

Nakon višednevne sednice saopštili su da EPCG nije registrovana da se bavi proizvodnjom aluminijuma, pa stoga, kako su poručili, odluku treba da donese većinski vlasnik - država čiji je predstavnik Vlada.

EPCG je spreman da pored već postojećeg popusta KAP ponudi dodatnu stimulativnu meru koja će se definisati i usaglasiti sa Skupštinom akcionara.

Foto EPCG

- Dodatnu stimulativnu meru kompanija "Uniprom" može da iskoristi za isplatu bruto zarada zaposlenih u primarnoj proizvodnji aluminijuma. Ako "Uniprom" obustavi proizvodnju , EPCG će količine električne energije koje bi bila u obavezi da obezbedi za proizvodnju, prodati na tržištu iz kojih sredstava se po odluci akcionara može isplatiti dividenda, čime bi se stekli uslovi da se iz budžeta finansiraju obaveze prema zaposlenima u primarnoj proizvodnji aluminijuma u KAP - zaključuje se u saopštenju EPCG koje potpisuje predsednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)