PEJOVIĆ NUDI KAP BESPLATNO: Tračak nade za proizvodnju aluminijuma u Podgorici, gašenje najavili za 15. decembar

Z. Z.

13. 12. 2021. u 07:39

IAKO je vlasnik "Uniproma" Veselin Pejović najavio da će danas "Elektroprivredi" dostaviti konačnu ponudu za rešavanje krize u Kombinatu aluminijuma, učinio je to već tokom vikenda - predlažući da EPCG na godinu dana preuzme primarnu proizvodnju u fabrici".

ПЕЈОВИЋ НУДИ КАП БЕСПЛАТНО: Трачак наде за производњу алуминијума у Подгорици, гашење најавили за 15. децембар

KAP / Arhiva Novosti

- Kao vlasnik postrojenja za proizvodnju primarnog aluminijuma u Kombinatu, koje se sastoji od Elektrolize, Livnice i fabrike "Anoda", sa pripadajućim radnicima, nudim vam da od 1. januara do 31. decembra 2022. preuzmete proizvodnju primarnog aluminijuma bez nadoknade - poručio je Pejović, napominjući da je neprihvatljiva ponuda energetske kompanije da megavat - sat struje plaćaju 127 evra.

Kaže, tako bi proizvodnja samo stvarala gubitke i dovela u pitanje isplatu zarada zaposlenima, pa - u ime dugogodišnje saradnje - veruje da će predstavnici EPCG posetiti Kombinat i uveriti se u stanje opreme, a "Uniprom" je spreman da kompletnu produkciju aluminijuma plasira po berzanskim cenama i bez ikakve nadoknade.

- Ukoliko se, što pre, ne izjasnite, gašenje pogona u KAP ćemo započeti 15. decembra. Ako prihvatite naš predlog, po završetku naredne godine jedino biste bili u obavezi da sve tri pomenute fabrike vratite u stanje u kakvom ste ih preuzeli - zaključuje Veselin Pejović.

VANREDNO

- ODRŽALI smo vanrednu sednicu Upravnog odbora EPCG, ali su članovi zatražili dodatno vreme da bi doneli odgovarajuću odluku. "Uniprom" će, ali i crnogorska javnost, vrlo brzo dobiti naš odgovor - poručio je Milutin Đukanović, predsednik Odbora direktora EPCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!