VATERPOLISTE I PLIVAČE RADUJE I PRIVREMENO REŠENJE: Uskoro će biti natkriven bazen na Škveru

V.V.

12. 12. 2021. u 20:49

BAZEN na Škveru trebalo bi da bude natkriven do 20. decembra, prvi elementi balona stižu sutra ili u utorak, a na bazenu su u toku pripreme kako bi do planiranog roka posao bio završen.

ВАТЕРПОЛИСТЕ И ПЛИВАЧЕ РАДУЈЕ И ПРИВРЕМЕНО РЕШЕЊЕ: Ускоро ће бити наткривен базен на Шкверу

Foto: Privatna arhiva

Direktor PVK Jadran, Miloš Mračević kaže da nakon postavljanja balona preostaje još uređenje rasvete, sistema za greanje vazduha i testiranje.

Za nabavku balona, informiše Mračević, izabrana je firma iz Beograda, koja je imala povoljniju ponudu i kraći period isporuke od firme koja je konkurisala za ovaj posao iz Slovenije.

- Reč je o renomiranoj firmi koja ima značajno iskustvo a radila je velike slične projekte, na Tašmajdanu u Beogradu, u Subotici, Jagodini, Požarevcu i drugim gradovima. Oni imaju svoju proizvodnju, servisere, montažere. Uradili su sve proračune i za čvrstoću materijala i samo ankerisanje, više puta su bili u Herceg Novom, radili probna bušenja, ispitivanja. Balon se na oko 400 mesta fiksira, zatim specijalnim profilima stiska uz podlogu tako da nema mogućnosti da ga vetar ugrozi. Ta firma biće nam na usluzi i kada budemo demontirali balon, na proleće – objasnio je Mračević.

On podseća da je i do sada grejana voda u bazenu, ali će ispod balona to biti lakše, a nakon pokrivanja biće postavljen i sistem za zagrevanje vazduha.

Za nabavku balona vrednog 160 hiljada evra PVK Jadran se mora kreditno zadužiti.

- Otplata kredita je predviđena tokom naredne tri godine, ali je Ministarstvu finansija podnet zahtev da nas oslobode PDV i to bi nam umanjilo kredit za 30 hiljada evra. Nadamo se pozitivnom odgovoru s obzirom na to da se po zakonu investicije koje su od javnog interesa oslobađaju poreza na dodatu vrednost. Dopis smo zajedno poslali Opština Herceg Novi i Klub, a bazen na Škveru jeste javni interes jer tu trebura više od 250 dece ne samo iz Jadrana, nego i iz drugih klubova, kao što su Mladost Bijela, Bokelj Baošići, tu su i veterani Jadran, triatlonc - informiše Mračević.

Natkrivanje bazena na Škveru je  privremeno rešenju kako bi se sportistima omogućilo da treniraju. Trajno rešenje je ili izgradnja pravog zimskog bazena ili rekonstrukcija bazena Instituta Igalo. On se sada ne koristi jer se nedavno potpuno urušila krovna konstrukcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja