MEDOJEVIĆ UPOZORAVA: Dolazi novo vreme sa teškim izazovima

Novosti online

05. 12. 2021. u 15:29

NA crnogorsku političku scenu potrebno je da stupi patriotska i poštena elita koja će biti spremna kroz ličnu žrtvu i primer da radi u opštem interesu, gradeći čvrste i stabilne temelje za uspešnu i bogatu budućnost naraštaja koji tek dolaze, poručio je predsednik PzP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta u Skupštini Nebojša Medojević.

МЕДОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА: Долази ново време са тешким изазовима

Foto: TV Prva printskrin

- Politika režima Mila Đukanović kojom se skoro polovina populacije izoluje iz političkog života i etiketira neprijateljem države je kratkovida, avanturistička i može imati nesagledive posledice po suvereniet i teritorijalni integritet države. Formiranje vlasti na principu anti-srpske politike, pravljenjem tajnih dilova između režima i nekih nacionalističkih i separatističkih struktura samo radi očuvanja gole vlasti, nije u interesu dugoročne stabilnosti Crne Gore - naveo je on.

Istakao je da Crna Gora mora da sa svojim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerom Srbijom sklopi sporazum o strateškom partnerstvu kojim će se definisati strateški nacionalni interesi dviju država i dogovoriti svi međusobni odnosi.

- Kriminalna balkanska korporacija suočena sa padom režima u Crnoj Gori, koji ih je do sada podržavao i štitio, neće prezati i od radikalizacije političkih prilika i u Crnoj Gori i na Balkanu. Imajući u vidu da je organzovani kriminal i njegove veze sa finansiranjem radikalnih nacionalističkih pokreta i terorizma, najveća pretnja bezbednosti i stabilnosti i Crne Gore i Balkana, pitanje što bržeg stvaranja nacionalnog konsenzusa o neophodnosti radikalne reakcije države i raskidanja veza između mafije i korumpiranih struktura u policiji, ANB-u, tužilaštvu, sudovima, postaje prioritet od najvišeg državnog interesa. Sa mafijom i njenim plaćenicima u institucijama države nema kohabitacije. Država mora pobediti mafiju, čime će povratiti izgubljeni autoritet i poverenje građana. Šverc, pranje novca, korupcija, pljačkanje države mora biti osuđeno kao neprihvatljiva ponašanja koja ugrožavaju mir i stabilnost u državi. Dolazi novo vreme sa novim teškim izazovima. Crna Gora ima dovoljno snage, znanja i dovoljan broj dobrih, poštenih i hrabrih ljudi koji su spremni da zaborave na razlike i sukobe iz prošlosti i da se ujedine oko budućnosti naše dece - zaključio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar