GRAD PODRŽAO PRIPRAVNIKE: Potpisani ugovori sa 50 mladih Trebinjaca

D. C.

30. 11. 2021. u 15:43

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić potpisao je ugovore o pripravničkom stažu sa 50 mladih Trebinjaca, koji će početi da rade u privatnom sektoru na području grada.

ГРАД ПОДРЖАО ПРИПРАВНИКЕ: Потписани уговори са 50 младих Требињаца

Foto: Grad Trebinje

Ćurić je rekao da će pripravnici raditi isključivo u realnom sektoru i to kod 40 poslodavaca.

- Grad će finansirati neto plato svakog pripravnika na mesečnom nivou od 600 KM, što je na godišnjem nivou za sve pripravnike oko 360.000 KM. Poslodavci će snositi troškove poreza i doprinosa. Mi kao Grad ćemo i u narednom periodu da pomažemo poslodavce koji žele da prime pripravnike ili radnike i to kroz različite programe podrške - rekao je Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki