KONJEVIĆ: Spajić i Krivokapić funkcioneru Borisa Tadića daju 3.000 evra mesečno da ih savetuje

Novosti online

29. 11. 2021. u 18:34

ČLAN SDS-a Borisa Tadića Goran Radosavljević kao savetnik ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića od 1. marta zarađuje 3.000 evra.

КОЊЕВИЋ: Спајић и Кривокапић функционеру Бориса Тадића дају 3.000 евра месечно да их саветује

Foto: Skupština CG

To je danas u Skupštini Crni Gore saopštio lider SDP-a Raško Konjević postavljajući pitanje ministru Spajiću koji je u odgovoru potvrdio da je Radosavljević zaposlen u njegovom resoru na osnovu Ugovora o đelu.

-Da li znate ko je Goran Radosavljević i da li on u bilo kom kontekstu ima veze sa sistemom naše državne uprave? On je zaposlen po Ugovoru o đelu sa primanjem od 3.000 evra mjesečno. To je čovjek koji ima politički pedigre i koji je vrlo aktivan u jednoj političkoj strukturi u Srbiji. I vi ste pored sve priče o smanjivanju troškova, zarada, optimizacije od 1. marta dali ugovor gospodinu Radosavljeviću od 3.000 evra-kazao je Konjević.

Lider SDP-a je dodao i da ima informaciju da je Radosavljević pod istim uslovima angažovan, koju će provjeriti.

- Bojim se da taj ugovor nije jedini, a to ću da proverim. Jutros sam tražio od Vas da mi date zvanično, a tražiću i od Generalnog sekretarijata Vlade, jer dobio sam informaciju, a ne želim da tvrdim, da isti takav ugovor gospodin Radosavljević ima i u Generalnom sekretarijatu Vlade i da se zato predstavlja savjetnikom premijera.

A da Vam ne govorim gospodine Spajiću da je taj čovjek učestvovao u kreiranju određenih zakonskih rješenja koja se posle toga kritikuju, posebno ovaj dio oko poreske admininistracije. Imam mejl gospodine Spajiću. Čime zavređuje neko, kome ne sporim jedan dio njegove akademske reference, da pored sve Vaše priče o uštedama ima Ugovor o đelu od 3.000 evra. Taj čovjek radi u NIS-u i zato sam Vas pitao za markiranje naftnih derivata. Radi u NIS-u i ovđe ima jedan lijepi honorar od 3.000 evra i posebno ga interesuje markiranje goriva i zato to kasni, jer ministar Bojanić planira na drugačiji način to da uradi- naveo je Konjević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista