RATKA SE BRANILA OD TORTURE: Na suđenju majci Milana Kneževića se nisu pojavili policajci koji su podneli tužbu protiv nje

V.K.

29. 11. 2021. u 14:57

UGLEDNOJ nastavnici u penziji Ratki Knežević, majci Milana Kneževića, jednog od lidera Demokratskog fronta sudilo se danas u podgoričkom sudu.

РАТКА СЕ БРАНИЛА ОД ТОРТУРЕ: На суђењу мајци Милана Кнежевића се нису појавили полицајци који су поднели тужбу против ње

Foto: DF

Njoj se na teret stavlja da je tokom pretresa porodične kuće u ženskom selu Mojanović u rano jutro 31. januara prošle godine omalovazavala policajce!

U saopštenju porodice Knežević navodi se da je njohova Ratka ostala pri ranije iznešenom stavu da je pretrpela fizičku torturu i demoliranje porodičnog doma uz vrlo neprijateljsko i agresivno ponašanje pripadanika Uprave policije.

- Prilikom pretresa porodične kuće nije pronađeno ništa sto bi ukazivalo na bilo kakvo izvršenje krivičnog dela, naveli su Kneževići.

Na procesu se nisu pojavili policajci koji su podneli tužbu protiv ove časne žene koja je decenijama vaspitavala i obrazovala generacije učenika.

Hapšenje Ratke Knežević obavljeno je u trenutku kada njen sin Milan nije bio u Crnoj Gori.

Ona je bila jedna od 16 osoba, među kojima i Milanov brat od strica Goran Knežević. Sve se ovo dešavalo u vreme odbrane svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori kroz masovne litije sto je nekoliko meseci kasnije dovelo do pada režima Mila Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)