KNEŽEVIĆ PISAO BLINKENU: "Detaljnije ga informisao o koruptivnim aferama Mila Đukanovića"

V. K.

25. 11. 2021. u 14:20

PREDSEDNIK Atlas Grupe Duško Knežević uputio je pismo državnom sekretaru Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinkenu, u kom ga je, kako se navodi u saopštenju, detaljno informisao o koruptivnim aferama predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

КНЕЖЕВИЋ ПИСАО БЛИНКЕНУ: Детаљније га информисао о коруптивним аферама Мила Ђукановића

Instagram/@dkatlas

U saopštenju koje potpisuje Kneževićev advokat Zdravko Đukanović, ističe se da su afere prouzrokovale razarajući efekat na ekonomsku, socijalnu i političku stabilnost Crne Gore.

Navodi se da se detalji ovog pisma zbog poverljivosti podataka i istražnog postupka, za sada ne mogu saopštavati. Pismo slične sadržine Knežević je poslao i Evropskoj komisiji.
– Crna Gora je i dalje država sa raširenom korupcijom koja prožima sve državne institucije, a posebno one sa pravosudnom ili sudskom funkcijom – navodi se, između ostalog, u pismu  upućenom državnom sekretaru SAD.
Interpol je prošle godine ukinuo tri crvene potjernice raspisane na zahtjev Crne Gore protiv Kneževića, sa obrazloženjem da optužbe protiv njega imaju pretežno političku dimenziju, i da je Knežević žrtva političkog progona Mila Đukanovića i njegovog režima.
– Naglašavamo da je Komisija Interpola na sednici u oktobru proučila nove zahteve i informacije dostavljene od strane NCB Crne Gore i nakon pažljive i detaljne analize zaključila, da uzevši u obzir informacije koje su joj bile dostavljene, nema osnova, niti potrebe za međunarodnom policijskom saradnjom preko Interpola u postupcima protiv Duška Kneževića. Odbrana Duška Kneževića obavještava javnost da je protiv aktuelnog Predsednika Crne Gore Mila Đukanovića podnieto više krivičnih prijava, a da po tim prijavama nadležna tužilaštva u Crnoj Gori nisu postupala i da osumnjičeni Milo Đukanović nije saslušan ni u jednom postupku - ukazuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna