NUDE I TEHNIČKU PODRŠKU: Maršalov plan dobio "zeleno svetlo" predstavnika iz Brisela

Z. Z.

09. 11. 2021. u 06:34

I DOK je još neizvesno hoće li plan Vlade koji donosi veći minimalac, prosečne zarade, ukidanje zdravstvenog osiguranja iz plata zaposlenih dobiti podršku poslanika, sa međunarodnih adresa stiže podrška.

НУДЕ И ТЕХНИЧКУ ПОДРШКУ: Маршалов план добио зелено светло представника из Брисела

Milojko Spajić, Foto Privatna arhiva

Konkretno, od evropskog komesara za ekonomsku politiku Paola Đentilonija.

To je saopšteno nakon što su se ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović sastali u Briselu sa Đentolinijem.

- Komesar je bio zadovoljan dostignućima koja smo prezentovali, a koja se tiču ekonomskog oporavka u Crnoj Gori, fiskalne konsolidacije koju smo postigli i jednog velikog dela strukturnih reformi koje smo u prethodnih 10 meseci uspeli da realizujemo - kazao je Milatović.

Optimizam nakon razgovora nije krio ni ministar finansija Spajić.

- Ponudio nam je konkretnu tehničku podršku Direktorata na čijem je čelu. Nakon svega ovoga uveren sam da će ovo biti program koji će okupiti sve u Crnoj Gori, bez obzira na politička gledišta. Ovo je prilika da se kod nas desi presedan koji se desio i na Socijalnom savetu, gde su predstavnici privrede i sindikata jednoglasno podržali plan "Evropa sad", naveo je Spajić.

Foto AP

 

PENZIJE

Osim većih prosečnih i minimalnih zarada, prilikom predstavljanja Programa iz Vlade je saopšteno da će doći i do povećanja penzija, jer se za usklađivanje koristi formula obračuna koja zavisi od rasta plata ili cena na malo.

Sa druge strane nijednom tokom predstavljanja plana nije pomenuto kako će se to odraziti na socijalna davanja. I na to je ukazala Marina Medojević iz Banke hrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)