LITAR BENZINA 1,5 EVRO: Rekordna cena goriva u Crnoj Gori - četrnaesto poskupljenje u 2021. godini

B.Dabić

24. 10. 2021. u 14:23

U CRNOJ Gori od utorka rekordna cena goriva. Cena litra benzina koštaće 1,5 evra što je do sada nezapamćeno. Ovo će biti 14. poskupljenje goriva od početka godine.

ЛИТАР БЕНЗИНА 1,5 ЕВРО: Рекордна цена горива у Црној Гори - четрнаесто поскупљење у 2021. години

Foto Tanjug

Državni sekretar za energetiku Marko Perunović potvrdio je da će od utorka litar dizela u Crnoj Gori koštati 1.33 evra, a benzina 1.46 i 1.5 evra.

- Cene goriva će rasti sve dok bude rasla cene sirove nafte na svetskoj berzi, ili dok ne dođe do promene akcizne politike, kazao nam je Perunović. On je mišljenja da je velika greška što Crna Gora nema definisane rezerve nafte u skladištima, kako bi i na taj način mogla da utiče na cenu goriva.

Cene naftnih derivata u Crnoj Gori među najvećim su u regionu, a gorivo u Crnoj Gori je skuplje i od brojnih država EU. 

Polovinom oktobra održani su protesti u Podgorici zbog visokih cena goriva. Iz Socijaldemokratske partije su tada saopštili da imaju podršku svih partija za smanjenje akciza na gorivo.

Pozvali su predsednika Skupštine Aleksu Bečića da što pre sazove sednicu, na kojoj bi se raspravljalo o Zakonu koji će regulisati tu oblast. 

Član predsedništva SDP-a Mirko Stanić kazao je da su se okupili ispred Ministarstva, kako bi poslali poruku ministru Milojku Spajiću da postojeće stanje sa cenama goriva nije održivo. 

Sa protesta je poručeno da ovako visoke cene goriva utiču na standard građana i utiču na cene prevoza i prehrambenih proizvoda. Od 10 evra koje građanin sipa u rezervoar, šest evra ide državi za akcize i PDV, a samo četiri evra je stvarna cena goriva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba