PRETI KOLUMBIJSKI SCENARIO: Hitna sednica odbora za bezbednost zbog samoubistva pripadnika ANB i prisluškivanja

S. Đ.

21. 10. 2021. u 07:35

BEZBEDONOSNA situacija u Crnoj Gori, izbijanjem afere oko prisluškivanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića" i samoubistvom bivšeg službenika tajne policije Luke Bulatovića, dodatno je pogoršana i može eskalirati sa nesagledivim posledicama.

ПРЕТИ КОЛУМБИЈСКИ СЦЕНАРИО: Хитна седница одбора за безбедност због самоубиства припадника АНБ и прислушкивања

Foto Arhiva

To je ocena predsednika Odbora za bezbednost Milana Kneževića, koji je za sutra zakazao sednicu na kojoj će se razmatrati inicijativa o kontrolnom saslušanju vicepremijera Dritana Abazovića, direktora ANB-a Dejana Vukšića, glavnog specijalnog tužioca, v. d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i rukovodioca Specijalnog policijskog odeljenja Dragana Radonjića.

Milivoje Katnić, Foto Arhiva

 

Milan Knežević, Foto D. Milovanović

- Plašim se da ako nadležni organi pravovremeno ne reaguju, da ćemo na ulicama crnogorskih gradova ubrzo imati nove likvidacije, obračune i nekakav kolumbijski scenario iz onih najgorih devedesetih godina - kazao je Knežević.

On sumnja da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, švercu cigareta i narkotika a kasnije i u izdavanju naloga za likvidacije.

- Drugačije se ne može objasniti da su osumnjičene vođe klanova bile pravovremeno informisane da im se sprema hapšenje i da su napuštale Crnu Goru pre nego što bi Specijalni policijski tim došao do njih. Sada se postavlja jedno krucijalno pitanje. Ko je uključen i zbog čega u prisluškivanju SDT-a i koje su informacije se odlivale iz SDT-u ka ANB-u - kazao je Katnić.

Agencija je, tvrdi on, bila uključena u montiranje "državnog udara", pa zato poziva Vukšića da skine oznaku tajnosti sa tog slučaja.

Luka Bulatović, Foto Fejsbuk

Država kao podrška

POTPREDSEDNIK Vlade Dritan Abazović, kazao je za Glas Amerike da sa žaljenjem konstatuje to što se desilo bivšem funkcioneru ANB Luki Bulatoviću. On je pozvao službenike iz bezbednosnog sektora da podele saznanja koja mogu da dovedu do novih otkrića koja su važna za društvo, i garantovao im da će država stati iza njih.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati