MEDOJEVIĆ IMA SVOJU TEORIJU: Krivokapić, Đukanović i Perović ne žele popis jer im ne odgovara ažuriran birački spisak!

Novosti online

13. 08. 2021. u 18:31

APSOLUTNO postoje svi tehnički uslovi za održavanje popisa, problem je samo što premijer Zdravko Krivokapić, Milo Đukanović i Miško Perović, svako iz svojih razloga, ne žele da se iz biračkog spiska izbace fantomski birači, tvrdi predsednik PZP-a Nebojša Medojević.

МЕДОЈЕВИЋ ИМА СВОЈУ ТЕОРИЈУ: Кривокапић, Ђукановић и Перовић не желе попис јер им не одговара ажуриран бирачки списак!

Foto: Printskrin TV Prva

- Milo Đukanović i Miško Perović ne žele popis jer bi on očistio fantome iz biračkih spiskova i utvrdio ko su državljani Crne Gore koji su više od 2 godine izvan Crne Gore i ažurirala bi se baza podataka boravišta, pa samim tim i birački spisak. Ažuran birački spisak ne odgovara Krivom jer želi preko Majkija da zloupotrebi  državne resurse za kupovinu birača za svoju stranku - kazao je Medojević.

On je naglasio da bi Vlada DF-a popis stanovništva sprovela u novembru u skladu sa zakonom i našim međunarodnim obavezama.

- Postoje svi tehnički i logistički uslovi za održavanje popisa do kraja godine. Vlada DF-a bi sve završila za dva meseca. U novembru bi bio održan popis u skladu sa zakonom i našim međunarodnim obavezama. Imamo iskusne popisivače, pripremljene formulare i uputstva za popisivače, gotov softver, proverene procedure, odobren budžet… Jedino što nemamo, to je politička volja Prve i Druge familije koji kontrolišu Krivog. Popis je i naša međunarodna obaveza po konvencijama UN. Bez popisa ne možemo imati relevatne informacije neophodne za kreiranje razvoja zemlje. Na kraju, redovni popis je civilizacijska tekovina. UN je od 1958. godine preuzeo principe popisa od Svetskog Statističkog kongresa koji je ove principe ustanovio još u 19. veku - zaključio je Nebojša Medojević.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)