PROTEST RADNIKA VEKTRA BOKE: Odbor direktora zapretio tužbama umesto da isplati dugove

V. Vujnović

12. 08. 2021. u 22:16

DANIMA se već ispred hotela „Plaža" okupljaju nekadašnji radnici „Vektra Boke" zahtevajući da im menadžment isplati sva potraživanja iz radnog odnosa, a njihov protest rezultirao je saopštenjem Odbora direktora kompanije u kome je navedeno da su razmatrali zahteve NVO „Bivši radnici Boke" i zaključili da su oni nezakoniti i nerelani.

ПРОТЕСТ РАДНИКА ВЕКТРА БОКЕ: Одбор директора запретио тужбама уместо да исплати дугове

Foto V. Vujnović

Po Planu reorganizacije i shodno sudskim odlukama, priznate obaveze biće isplaćene u narednim sedmicama, saopšteno je. Odbor direktora ocenio je da se ispred hotela „Plaža" dešavaju politički skupovi koje organizuju lokalne političke stranke i NVO „Bivši radnici Boke", ne sa ciljem da budu izmirena potraživanja bivših uposlenih nego da se spreči realizacija turističke sezone. Zbog toga će, kako je rečeno, protiv organizatora i svih učesnika biti pokrenute krivične prijave i tužbe jer su ugrozili imovinu i poslovanje „Vektra Boka".U završnici saopštenja je poruka da nikakvi pritisci neće doprineti rešavanju problema, već samo nanose štetu za koju neko mora biti odgovoran.

Izrevoltirani ovakvim stavovima radnici su najavili radikalizaciju protesta od srede, ako se do tada ne reše njihovi zahtevi.

Đorđe Rajak, predsednik NVO "Bivši radnici Boke" poručio je da se ne boje pretnji jer samo traže svoje a tuđe im ne treba. Komentarisao je Rajak obećanje da će potraživanja radnika po Planu reorganizacije biti isplaćena u narednih nekoliko sedmica.

Foto V. Vujnović

Đorđe Rajak

-Zaboravili su da je to više od 1,7 miliona evra po iskazu Uprave za poreze i doprinose. Svakog kolegu ste uskratili za nekoliko hiljada i to ću dokazati jer imam argumente-kazao je Rajak i naglasio da je čak 37 njegovih kolega preminulo a da nisu dobili penziju,pa bi za to svuda u svetu morali da odgovaraju.

- Što niste napisali koju imovinu mi vama uzurpiramo, šta smo vam napravili okupljanjem. Ja ću vam reći – ništa, jer ovde sedimo mirno. Ne znam što bežite od nas? Dođite ispred časnih i poštenih radnika i kažite iskreno šta možete da ostvarite i dajte garanciju banke, nego vam nijedna banka to više neće dati, poručio je Rajak i najavio da će sve podatke koje ali I odboru direktora davide kako se upravlja sa 240 porodica i da li će oni odgovoriti pozitivno ili negativno.

-Vi želite nas da politizujete, džaba se trudite, politiku nećete mešati sa nama, avaša politika je dovela do ovoga, poručio je u ime svojih kolega Rajak. Radnici su saglasni da od protesta neće odustati a od srede će kažu "na sred sale leći da gosti ne mogu ući."

-Onda neka dođu svi i tužilaštvo i novinari. Mi smo ovde, biće tada 15 dana, gladni, žedni, izmučeni, jadni, čekamo naša prava, a vi se ismejavate i rugate da smo političari. Pozivamo vas da dođete da se dogovorimo, posle srede biće kasno, kazao je Rajak i pozvao tužilaštvo da ispita da li će Vektra Boka založiti imovinu za kredit NLB banke koji ima Vektra Montenegro.

 

PORUKA ĐUKANOVIĆU, VLADI I TUŽILAŠTVU

Bivši radnik, Branko Nikolić, obratio se predsedniku Milu Đukanoviću, porukom da ne radi ovakve stvari preko kuma Brkovića nego da dođe i podrži 250 radnika koji žive od 140 evra. Imao je poruku i novoj Vladi, poslanicima, tužilaštvu.

- Svi primate plate do dve hiljade evra, to je otprilike godina penzije mojih kolega. Da li se iko od vas osetio odgovornim da dođe pred ove ljude i da kažete šta možete da uradite – nije niko! Sramota s obzirom kolike plate primate, poručio je Nikolić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri