PATRIJARH PORFIJE PISAO KRIVOKAPIĆU: Podsetio premijera Crne Gore da je već prihvatio Temeljni ugovor i otkrio sledeće korake SPC

Novosti online

11. 08. 2021. u 17:56

PATRIJARH Porfirije pisao je premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću zbog odlaganja potpisivanja Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИЈЕ ПИСАО КРИВОКАПИЋУ: Подсетио премијера Црне Горе да је већ прихватио Темељни уговор и открио следеће кораке СПЦ

Foto: V. Danilov

Deo pisma patrijarh Porfirije objavio je na Instagramu.

- Kao i u bilo kom drugom poslu, i u ovom želimo da na isti način sagledamo, uvažimo i zaštitimo interese obe strane, pogotovo što u konkretnom slučaju, obe strane zapravo u većini čini isti verujući narod, kao meru pune odgovornosti Vaše predloge smo uputili određenoj stručnoj komisiji koja treba da utvrdi u čemu je njihov kvalitativni doprinos u odnosu na već utvrđen, u potpunosti uslagašen i od Vas prihvaćen tekst koji smo nameravali da potpišemo 27. maja tekuće godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu. Članovi stručne komisije će po okončanju sezone godišnjih odmora, svoju analizu dostaviti Svetom Arhijerejskom Sinodu, koji će Vas potom obavestiti o stavu Srpske Patrijaršije po ovom važnom pitanju... - navodi se u pismu patrijarha Porfirija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja