OGLASIO SE PATRIJARH PORFIRIJE: Vlada Crne Gore menjala tekst Temeljnog ugovora

Novosti online

11. 08. 2021. u 16:09

PATRIJARH Porfirije odgovorio je Zdravku Krivokapiću na njegov predlog da potpišu Temeljni ugovor između Srpske Pravoslavne Crkve i države Crne Gore.

ОГЛАСИО СЕ ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Влада Црне Горе мењала текст Темељног уговора

FOTO: Arhiva novosti

Kako navode u Patrijaršiji, reč je o tekstu ugovora u koji je Vlada Crne Gore unela veliki broj izmena u odnosu na tekst koji su obe strane zajednički utvrdile, usaglasile i dogovorile da potpišu 27. maja u Patrijaršiji u Beogradu .

Patrijarh Porfirije, ističu u Patrijaršiji, obavestio je Krivokapića da je predložene izmene uputio određenoj stručnoj komisiji koja će ih razmotriti po okončanju sezone godišnjih odmora, a stručno mišljenje će dati Sinod, koji u skladu sa Ustavom SPC ima poslednju reč po ovom pitanju.

Crnogorski premijer, Zdravko Krivokapić izjavio je sinoć da je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom tehnički-pravno završen i predat Patrijaršiji, a Vlada Crne Gore spremna je da ga potpiše i da on očekuje odgovor.

- Mi smo uradili sve što je do nas i sada je to sve do Patrijaršije i njegove svetosti patrijarha da prihvati taj ugovor i ako treba negde da se koriguje i da se taj temeljni ugovor što pre potpiše. Ja ne želim da prejuduciram vreme, a vreme je najbolje kada se dve strane dogovore - rekao je Krivokapić gostujući u emisiji Aktuelno Televizije Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!