OGLASIO SE PATRIJARH PORFIRIJE: Vlada Crne Gore menjala tekst Temeljnog ugovora

Novosti online

11. 08. 2021. u 16:09

PATRIJARH Porfirije odgovorio je Zdravku Krivokapiću na njegov predlog da potpišu Temeljni ugovor između Srpske Pravoslavne Crkve i države Crne Gore.

ОГЛАСИО СЕ ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Влада Црне Горе мењала текст Темељног уговора

FOTO: Arhiva novosti

Kako navode u Patrijaršiji, reč je o tekstu ugovora u koji je Vlada Crne Gore unela veliki broj izmena u odnosu na tekst koji su obe strane zajednički utvrdile, usaglasile i dogovorile da potpišu 27. maja u Patrijaršiji u Beogradu .

Patrijarh Porfirije, ističu u Patrijaršiji, obavestio je Krivokapića da je predložene izmene uputio određenoj stručnoj komisiji koja će ih razmotriti po okončanju sezone godišnjih odmora, a stručno mišljenje će dati Sinod, koji u skladu sa Ustavom SPC ima poslednju reč po ovom pitanju.

Crnogorski premijer, Zdravko Krivokapić izjavio je sinoć da je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom tehnički-pravno završen i predat Patrijaršiji, a Vlada Crne Gore spremna je da ga potpiše i da on očekuje odgovor.

- Mi smo uradili sve što je do nas i sada je to sve do Patrijaršije i njegove svetosti patrijarha da prihvati taj ugovor i ako treba negde da se koriguje i da se taj temeljni ugovor što pre potpiše. Ja ne želim da prejuduciram vreme, a vreme je najbolje kada se dve strane dogovore - rekao je Krivokapić gostujući u emisiji Aktuelno Televizije Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)