BULATOVIĆU ŠEST MESECI USLOVNO: Osuđen predsednik Opštine Kolašin

M. S.

03. 08. 2021. u 09:25

PREDSEDNIK Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović, kadar DPS, osuđen je prvostepenom presudom pred krivičnim većem Specijalnog odeljenja za organizovani kriminal, korupciju, terorizam i ratne zločine Višeg suda u Podgorici, kojim je predsedavala sudija Suzana Mugoše, poznata po presudi liderima DF u predmetu ''državni udar'', kaznom od šest meseci zatvora uslovno na dve godine, zbog počinjenog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

БУЛАТОВИЋУ ШЕСТ МЕСЕЦИ УСЛОВНО: Осуђен председник Општине Колашин

Foto: Opština Kolašin

Kako je utvrđeno, on je  3. oktobra 2018. godine u prijavi za stručno osospobljavanje podnetoj Policijskoj akademiji u Danilovgradu svojeručnim potpisom i pečatom lažno prikazao da Marko Matović radi na poslovima komunalnog policajca, bez obzira što tada nije bio u radnom odnosu, koji je zasnovao tek nakon dva meseca, kada ga je Bulatović postavio za v.d. načelnika Komunalne policije. Stručno osposobljavanje Matovića plaćeno je u iznosu od 446 evra iz budžetskih sredstava Opštine Kolašin.

Bulatović je na sudu tvrdio da on nije popunjavao prijavu za Matovića, već njegovi saradnici, ali je potvrdio da je potpisao, oslanjajući se na rad svojih saradnika.
Bulatović na presudu sudije Mugoše ima praavožalbe Ustaavnom sudu Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni