DEMOKRATSKI FRONT: Korupcija i dalje značajan problem u Crnoj Gori

V. K.

27. 07. 2021. u 11:31

IZVEŠTAJ američkog State Department-a u delu koji se tiče Crne Gore navodi da je korupcija i slaba kontrola konflikta interesa i dalje značajan problem u Crnoj Gori i da odsustvo razvijenih pravnih institucija podstiče korupciju, da je sudstvo i dalje presporo i da su sudske odluke nedosledne i loše obrazložene – saopštio je DF.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Корупција и даље значајан проблем у Црној Гори

Foto: Fejsbuk

- Korupcija kao osnovni sistemski problem zabrinjava i građane i strane investitore. Ovo je već drugi put da u jako kratkom vremenskom roku (nakon uredbe predsednika Bajdena u kojoj je navedeno da korupcija u zemljama Zapadnog Balkana, uključujući i Crnu Goru, ugrožava demokratsko upravljanje) američka administracija nameće borbu protiv korupcije kao ključni problem našeg regiona – dodaje se.

- Od svog osnivanja, Demokratski front je kao jedno od svojih ključnih programskih načela i stubova naše političke platforme uvek isticao borbu protiv korupcije i borbu za pravedno društvo. Kao što smo i saznali iz poslednjeg intervjua bivšeg američkog ambasadora Vilijama Montgomerija, dok su DPS i Milo Đukanović prebacivali svoje spoljnopolitičke orjentacije iz jednog dela sveta u drugi, pregovarajući o spoljnopolitičkim ciljevima samo u meri kako bi se zaštitili od bilo kakve potencijalne pretnje njihovoj diktaturi, a istovremeno gomilajući ogromno lično bogatstvo, mi smo bili dosledni našim uverenjima – stoji u saopštenju.

- Na našu žalost, vrlo često, zapadne diplomate su smatrale da je naše protivljenje korumpiranom Đukanovićevom režimu napad na njihove vrednosti i bilo im je lakše da rade sa jednim čovekom koji će ispuniti sve što mu se kaže, nego da troše vreme i resurse i da se uključe u našu borbu za pravedno društvo i istinske vrednosti. Za sve to vreme, jedino je Demokratski front držao iskru slobode i borbe za demokratsko društvo i sa našim hrabrim građanima rekao 30. avgusta DOSTA i poslao taj nedemokratski i kleptokratski režim jednom za svagda u političku prošlost. Borba protiv korupcije i borba za pravedno društvo je prelomna borba za Crnu Goru. Svi koji žele da nam pomognu u tome su dobrodošli. Ako tu borbu budemo vodili dosledno, principijelno i objektivno “a crook will be a crook, no matter whose song he is singing (prevarant će biti prevarant koju god pesmu bude pevao)”. I svaki takav prevarant treba da se souči sa javnom osudom, i što je najvažnije krivičnim gonjenjem za počinjena dela. Ponosni smo što možemo kazati da je ovakav principijelni pristup nešto za šta se mi u Demokratskom frontu godinama zalažemo - zaključuje se u saopštenju DF-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe