NE ŽELE DA SE SUOČE SA ISTINOM: Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore odbacuje izjave Selakovića

V. K.

19. 07. 2021. u 12:00

MINISTARSTVO vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je da odlučno odbacuje ocene ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića o ugroženosti interesa srpskog naroda u Crnoj Gori.

НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ СУОЧЕ СА ИСТИНОМ: Министарство вањских послова Црне Горе одбацује изјаве Селаковића

Foto Vlada Crne Gore

Ističu da umesto suočavanja sa domaćim i međunarodnim izazovima, zvanični Beograd, verovatno suprotno od želje svojih građana, bavi se često Vladom Crne Gore i njenim građanima.

- Neshvatljiva je konstantna želja zvaničnika da u svim nastupima govore o „legitimnom pravu“ da brinu o 30 odsto naših građana, predstavljajući Srbiju kao matičnu državu srpskog naroda. U ovom kontekstu jedino ispravno bilo bi shvatiti i priznati da su građani Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, lojalni, punopravni i uvaženi građani i da njihova jedina matica može biti Crna Gora - navode u Ministarstvu vanjskih poslova.

- Bilo kakav drugačiji pristup je neprihvatljiv i nosi primesu upitne političke etike. To znači da svi naši državljani koji se osećaju Srbima, nemaju druge države, niti matice, osim države svih nas – Crne Gore. Njena Vlada i institucije jedina su adresa za njih. Naša država ne želi da se odrekne niti jednog jedinog čoveka, a kamoli 30 odsto Srba koji su neizostavan temelj naše države, navodi se u saopštenju MVP, dodajući da razgovor koji podrazumeva pozivanje na istorijske "činjenice", poput izjave da je Crna Gora toponim koji postoji od 14. veka - koja nosi primesu pežorativnog i uvredljivog odnosa, te tumačenje odluka suverene države Crne Gore i to pod studijskim reflektorima, nije mera dobrosusedske politike i umeća pregovaranja, što je dužnost i obaveza koju nosi funkcija ministra vanjskih poslova.

- Istovremeno, pozivamo ministra Selakovića da u direktnoj komunikaciji sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Đorđem Radulovićem iznese sva pitanja od zajedničkog interesa, nedoumice, sumnje i neslaganja, kako i priliči susednim državama i ozbiljnim državničkim funkcijama, koje podrazumevaju odgovornost i rad u interesu naših naroda, poručuju u reagovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri