NAPADOM NA BEOGRAD KRIJU ANTISRPSKU POLITIKU: I nova vlast u Crnoj Gori krenula u hajku na Srbiju - kao DPS, koji sada brani Krivokapića

Novosti onlajn

23. 06. 2021. u 12:17

GLAVNI i odgovorni uredenik TV Prva i osnivač portala borba Dražen Živković u autorskom tekstu iznosi mišljenje o političkoj situaciji u Crnoj Gori. Tekst prenosimo u celosti.

НАПАДОМ НА БЕОГРАД КРИЈУ АНТИСРПСКУ ПОЛИТИКУ: И нова власт у Црној Гори кренула у хајку на Србију - као ДПС, који сада брани Кривокапића

Foto: privatna arhiva

"Čitajući izjave predstavnika crnogorske vlasti poslednjih dana ne možete a da se ne otmete utisku da smo i dalje u 1997. ili 1998. godini, kada je u pitanju retorika prema Srbiji i državnom vrhu te države. Akteri napada u malo izmijenjenom sastavu, a platforma za napade ista kao i sa kraja devedesetih.

Tabloid Vijesti koji je napravljen novcem DPS-a i danas, kao i pre nešto više od dve decenije, glavna je medijska uzdanica za napad na Srbiju. Pomagači i logistika u Srbiji isti oni kao s kraja devedesetih. Napadači i izvođači radova iz Crne Gore u malo izmijenjenom sastavu, DPS se povukao na drugu liniju medijskog fronta, a na prvu liniju je ostavio trio fantastiko Krivokapića (ne Ranka), Bečića i Abazovića, koji već danima preko čuvenog DPS tabloida jurišaju na Beograd. Naravno, pisci scenarija sjede u zapadnim Ambasadama kao i krajem devedesetih. A Đilas i Šolak štancaju saopštenja i objave napadača u svojim “demokratskim” medijima.

Već viđen recept i scenario kada je u pitanju napad na Srbiju, a retorika kopi-pejst one sa kraja devedesetih. Jasno da ovi napadi, kao i oni s kraja devedesetih, imaju za cilj rušenje vlasti u Beogradu i postavljanje marioneta kao 2000. godine. Ko to ne vidi, slep je kod očiju.

Zato je Milo sada u prvi plan pustio trio fantastiko da napada Srbiju i državno rukovodstvo i zadovoljno trlja ruke što mu oni odrađuju posao.

Da nije ozbiljno, bilo bi smiješno. Parlament Crne Gore je usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenicu kojom se crta meta Srbiji i Republici Srpskoj, i umjesto da nakon toga zaćute pred tom sramnom činjenicom, predstavnici vlasti u Podgorici nastavljaju sa napadima na Srbiju. Gle čuda, čude se oni koji su glasali za pomenutu Rezoluciju što ih kritikuju i napadaju mediji i predstavnici vlasti u Beogradu. Čude se oni koji su priznali lažnu državu Kosovo što ih kritikuju zbog mešanja u unutrašnje stvari Srbije. Isčuđavaju se oni koji su proterali srpskog ambasadora iz Podgorice zbog izjave o Mojkovačkoj bici, što Srbija ne ćuti na takve i slične provokacije Podgorice.

Interesantno kako premijeru Zdravku Krivokapiću nijesu smetali ti isti mediji iz Srbije kada su mu davalu podršku u kampanji u avgustu prošle godine. Kako to da su mu tad bili dobri, a sad kad je on naslijedio spoljnu politiku DPS-a, odustao od prigrama liste koju je predvodio na izborima, kada ga ti mediji kritikuju zbog toga, onda mu više nijesu dobri.

Umesto napada na Srbiju, kako je to radio DPS i Milo krajem devedesetih, ovdašnja vlast bi trebala da se zapita zašto je ponovo kao i prethodni režim zabola prst u oko Srbiji.

Priznanje lažne države Kosovo je direktno mešanje u unutrašnje stvari Srbije. Proterivanje srpskog ambasadora ide na čast onima koji su tu odluku doneli i onima koji je slepo slede. O Rezoluciji o Srebrenici iluzorno je trošiti reči jer takav dokument nije donijela ni jedna BiH, a jeste Crna Gora, pa je pozadina potpuno jasna.

I zar nije licemjerno da odluke protiv Srbije donose i da se direktno mešaju u unutrašnje stvari oni koji su zahvaljujući i srpskim glasovima seli u fotelje. Nisu Srbi u avgustu prošle godine dali glasove da ih njihovi predstavnici brukaju i izdaju. Nisu Srbi dali glasove da ih njihovi predstavnici onda preveslaju i odu na drugu stranu. Nisu Srbi dali glasove Krivokapiću da on nastavi politiku Mila Đukanovića. Nijesu Srbi glasali da ministar spoljnih poslova koji je sjeo u tu fotelju zahvaljujući i srpskim glasovima da podrži odluku o protjerivanju srpskog ambasadora.

Nije problem u Srbiji i Vučiću. Problem je što su neki izdali narodnu volju od 30. avgusta pa svoju izdaju žele da prikriju tako što dižu hajku na Srbiju. Problem je što neki svoju izdaju kriju tako što napadaju Srbiju da se njihova izdaja ne primijeti i prođe neopaženo. Smiješno zvuče floskule predstavnika nove vlasti da neće dozvoliti miješanje stranog faktora u Crnu Goru (aludirajući na Srbiju) a dozvoljavaju da njima upravljaju predstavnici stranih Ambasada.

Zato, gospodo koja ovih dana napadate Srbiju, povucite priznanje lažne države Kosovo i vratite srpskog ambasadora u Podgoricu. Ako se u Vašu politiku ne miješaju Ambasade to ćete lako uraditi. A ako ne uradite to, onda je jasno po čijem nalogu jurišate na Srbiju i na taj način ćete priznati čije ste marionete. I još jasnije da napadima na Srbiju želite da sakrijete antisrpske odluke koje ste doneli.

Kad povučete priznanje lažne države Kosovo i vratite srpskog ambasadora u Podgoricu Vladimira Božovića, onda imate pravo da kritikujete Srbiju, do tad, bićete samo naslednici antisrpske politike Mila Đukanovića, blijeda kopija DPS-a i opravdana meta i Srba na osnovu čijih glasova ste tu gde jeste.

Povicima da je neko navodno Vučićeva marioneta nećete sakriti istinu da ste Vi marionete stranih Ambasada.

I nisu Vam neprijatelji oni koji Vam u lice kažu istinu, kao što Vam nisu prijatelji oni čije naloge sprovodite. Okanite se Srbije i okanite se savjetnika iz Ambasada i onda će svima nama biti bolje!"

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MOŽE STOMAK DA ZABOLI Srbin kupio krofnu sa kremom - ostao u šoku kad ju je presekao i video šta ima u njoj (FOTO)