VUKŠIĆ NIJE SPORAN? Vlada Crne Gore imenovala šefa ANB, konačnu reč daće sud

S. Đokić

22. 06. 2021. u 19:47

PRILIKOM imenovanja Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) ispoštovana je sva zakonska procedura.

ВУКШИЋ НИЈЕ СПОРАН? Влада Црне Горе именовала шефа АНБ, коначну реч даће суд

Foto ANB

To stoji u zvaničnom saopštenju koje je dostavljeno iz Vlade uz podsećanje da je Vlada 17. decembra 2020. odredila Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a.

"Vlada je 21. januara 2021. godine uputila Skupštini Crne Gore dopis kojim je, saglasno navedenim odredbama, istoj dostavljen Predlog za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbednost radi davanja mišljenja. Obzirom na to da Skupština nije dostavila Vladi traženo mišljenje, iako je Odbor za odbranu i bezbednost nakon dostavljenog predloga zasedao i održao više sednica, ali u dnevni red nijedne sednice nije želeo da uvrsti navedeni predlog za davanje mišljenja, zbog "očigledne opstrukcije" odbora 27. maja.2021. godine premijer je uputio dopis kojim je obavestio Skupštinu da Vukšiću stanje v. d. direktora ističe 17. juna i da je u što hitnijem roku potrebno Vladi dostaviti mišljenje Skupštine na predlog da se on imenuje za direktora ANB-a, piše u dopisu Vlade.

Dodaje se da je nakon toga predsednik Skupštine od Odbora za odbranu i bezbednost zatražio da zakaže sednicu radi davanja mišljenja na predlog o imenovanju, na šta je predsednik odbora, poslanik Milan Knežević, pismom odgovorio da odbija da zakaže sednicu.

To je bio razlog da sam Krivokapić sazove sednicu Odbora za bezbednost i odbranu za 11. jun s predlogom imenovanja direktora ANB-a, kojoj su pristupili premijer i Vukšić. Zbog nedolaska većine članova odbora sednica nije održana.

O tome da li je ispoštovana procedura ili nije u konačnom će odlučiti Upravni sud Crne Gore.

IZABRAN BEZ MIŠLjENjA

IZ Vlade ističu da je na ovaj način ispoštovana zakonska procedura, a imajući u vidu da je Skupština obavestila Vladu da ne može dati mišljenje o predlogu za imenovanje Dejana Vukšića za direktora ANB kao i činjenicu da traženo mišljenje nije uslov njegovog imenovanja, Vlada je 11. juna imenovala Vukšića za direktora ANB.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)