KRIVOKAPIĆ IMENOVAO VUKŠIĆA ZA DIREKTORA ANB: Odluka donesena posle neodržavanja sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

12. 06. 2021. u 09:47

PREDSEDNIK Vlade Zdravko Krivokapić imenovao je Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost ANB.

КРИВОКАПИЋ ИМЕНОВАО ВУКШИЋА ЗА ДИРЕКТОРА АНБ: Одлука донесена после неодржавања седнице скупштинског Одбора за безбедност и одбрану

Foto ANB

Njegova odluka objavljena je u petak veče u Službenom listu. Do toga je došlo jer u petak nije održana sednica Odbora za bezbednost i odbranu na kojoj je trebalo da se raspravlja o imenovanju Vukšića jer nije jer nije bilo kvoruma, zbog toga što poslanici DPS bojkotuju rad Skupštine, a poslanici DF nisu želeli da joj prisustvuju, jer smatraju da premijer Krivokapić, odbijanjem da prisustvuje prošle nedelje kontrolnom saslušanju na Odboru, pokušava da ignoriše ovo skupštinsko telo. Zbog toga ni predsednik Odbora, Milan Knežević, nije želeo da zakaže sednicu, pa je to uradio predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Vukšić je za vršioca dužnosti šefa ANB-a imenovan 17. decembra. U biografiji mu piše da je rođen 2. maja 1972. godine u Kotoru. Završio je Pravni fakultet i položio pravosudni ispit. Do izbora na ovu funkciju bavio se advokaturom, a radio je i kao sudija. Živi u Kotoru, oženjen je i otac dvoje dece.
Inicijativa da vukšić bude izabran na ovu funkciju mesecima je bila u Skupštini.
Shodno odredbama Zakonu o Agenciji za nacionalnu bezbednost, direktora tajne službe imenuje Vlada, na predlog šefa izvršne vlasti.
Direktor Agencije, piše u zakonu, imenuje se na period od pet godina i može biti ponovo imenovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri