U BARU POLICAJAC ŠENLUČIO IZ PIŠTOLJA: Predmet dostavljen i etičkom sudu

B. Dabić

22. 06. 2021. u 15:27

POLICIJA u Baru je utvrdila da je njihov kolega ispalio četri hica prilikom porodičnog slavlja.

У БАРУ ПОЛИЦАЈАЦ ШЕНЛУЧИО ИЗ ПИШТОЉА: Предмет достављен и етичком суду

Foto: B.D.

Na društvenim mrežama pojavio se video zapis koji je navodno nastao u Baru, na kome se vidi jedna osoba koja, ispaljuje više hitaca iz pištolja. U komentarima je navedeno  “šenluči policajac iz službenog pištolja- kriminalistički tehničar”.

Ovim povodom oglasila se Uprava policije, nakon što je snimak objavljen na društvenim mrežama.

- Pripadnici Centra bezbednosti Bar su utvrdili da je policijski službenik D.J. 19. juna 2021. godine u kući svog srodnika ispalio četiri patrona iz startnog–gasnog pištolja marke “Bruni MOD 92” kalibra 9 mm, prilikom porodičnog veselja. Policija je 20. juna izvršila uviđaj na licu mesta i pronađene su i izuzete ispaljene čaure od gasnog pištolja. D.J. je predao gasni pištolj, koji je izuzet i uz potvrdu privremeno oduzet, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da se u radnjama D.J. ne stiču elementi krivičnog dela.

- Ustanovljeno je da policijski službenik D.J. nije pomenuti pištolj blagovremeno i propisno prijavio Područnoj jedinici za opšte i upravne poslove Bar, te će iz tog razloga  biti sankcionisan shodno Zakonu o oružju. Osim toga, protiv D.J. je podneta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru - navode iz Uprave policije

Takođe, spisi predmeta će biti dostavljeni Etičkom odboru, a u cilju stvaranja preduslova za vođenje disciplinskog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna