ISPITAJTE POSLOVE BIVŠEG DIREKTORA „VODOVODA“: Lekić uputio otvoreno pismo predsedniku skupštine i opštine Pljevlja

M.D.

17. 06. 2021. u 21:24

PREDSEDNIK Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Pljevlja uputio je otvoreno pismo predsedniku opštine Pljevlja Igoru Goluboviću i predsedniku Skupštine opštine Pljevlja Dragiši Sokiću povodom, kako kaže, skandaloznog ponašanja doskorašnjeg izvršnog direktora DOO „Vodovod“ Pljevlja Čeda Gospića.

ИСПИТАЈТЕ ПОСЛОВЕ БИВШЕГ ДИРЕКТОРА „ВОДОВОДА“: Лекић упутио отворено писмо председнику скупштине и општине Пљевља

Foto: M. Drobnjak

- Uveren sam da vam je konačno svima jasno da je sve ono što sam pričao u prethodne četiri godine oko pohare Vodovoda za vreme neslavnog direktorovanja ovog čoveka isključivo i samo istina - kazao je u otvorenom pismu Lekić.

On ističe da je godinama unazad ukazivao na veliki broj primera kršenja zakona - od utaje poreza, nabavki mašina i opreme po višestruko većim cenama u odnosu na realne, otpuštanja radnika po nacionalnoj i verskoj osnovi, neprihvatljivih predizbornih pritisaka koji su vršeni prema zaposlenima, enormnog zaduživanja Društva čije dugovanje na današnji dan iznosi zaprepašćujućih 3 miliona evra.

- U više navrata sam iznosio podatke o razlikama u nabavnim i realnim cenama mašina i alata. Podsetiću vas, po ko zna koji put, na nekoliko primera, koji stvaraju veliku sumnju na ozbiljne kriminalne radnje bivšeg direktora. Gospić je nabavio motorni sekač sa kolicima po ceni od 7.240 eura, dok je njegova realna cena 2,5 hiljada eura. Motor za vibro ploču, čija je realna vrednost 500, Vodovod je platio 4.601 euro. Kombinovana mašina sa priključcima plaćena je 130 hiljada eura, a njena realna cena je 87.000 eura. Kada je u pitanju radnička oprema, odnosno čizme, rukavice, prsluci i kišnice napravljena je šteta Vodovodu od 14.671 euro. Primera radi, rukavice koje su mogle da se nađu u maloprodaji za jedan euro, plaćane su po 5,92 eura -tvrdi Lekić.

On je poručio predsedniku Opštine i Skupštine opštine Pljevlja da ukoliko ne budu preduzeli sve neophodne aktivnosti koje ih shodno zakonu obavezuju u ovom slučaju, osnovano će sumnjati da se radi o organizovanom kriminalnom delu.

- Svako vaše dalje ćutanje na ovako očigledne stvari navodi me na sumnju da ste upravo vi saučesnici - kazao je Lekić ističući da za sve lično smatra odgovornim bivšeg izvršnog direktora Čeda Gospića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a