OPET TELEFONI U ČAK 17 ĆELIJA? Rezultati iznenadne kontrole u Istražnom zatvoru u Spužu još predstavljaju tajnu

S. ĐOKIĆ

05. 06. 2021. u 09:11

PRIPADNICI zatvorske policije su u noći između 2. i 3. juna obavili pretres ćelija koje u Istražnom zatvoru u Spužu koriste pripadnici organizovanih kriminalnih grupa.

ОПЕТ ТЕЛЕФОНИ У ЧАК 17 ЋЕЛИЈА? Резултати изненадне контроле у Истражном затвору у Спужу још представљају тајну

Foto N. Mandić

Kontrolisano je ukupno 17 prostorija i u njima su pronađeni mobilni telefoni.

Akcija je, inače, deo istrage koju već mesecima vodi Specijalno državno tužilaštvo, pa nije obelodanjeno više detalja o tome šta su sve pritvorenici krili.

Nezvanično se, međutim, saznaje da su službenici spuškog zatvora u sobama "kavčana" i "škaljaraca" tražili kriptovane telefone, preko kojih uhapšeni pripadnici te dve kriminalne grupe komuniciraju sa članovima klana koji su na slobodi.

Tokom prethodnih meseci i godina, crnogorski istražitelji sproveli su nekoliko ovakvih akcija, a veštačenjem tada oduzetih telefona su došli do saznanja da su pojedini pripadnici kotorskih klanova - upravo iz spuških zatvora - pokušavali da organizuju likvidacije.

PRETRES Istražni zatvor u Spužu, Foto "Vijesti"

Sagovornik "Novosti" koji je insistirao na anonimnosti, stoga, ne isključuje mogućnost da bi i ova akcija mogla rezultirati razotkrivanjem onih koji su planirali ubistvo nekog od pripadnika zavađenih kotorskih klanova, ali i doprineti razotkrivanju ranije počinjenih zločina.

Uostalom, poslednje likvidacije koje je trebalo da budu obavljene početkom ove godine su bile naručene upravo iz kazamata u Spužu. Mete su bili "kavčani" Slobodan Kašćela, Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Likvidacije je, kako su zvanično saopštili specijalni tužioci, još 2019. organizovao Janko Vukadinović koji se godinama nalazi u Spužu - zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)