УХАПШЕН ПОСЛЕ 10 ГОДИНА: Требињац запалио кола полицајцу, раније довођен у везу са Дарком Елезом?

О. М.

14. 04. 2021. у 20:35

СРЂАН Кржић (42) из Требиња ухапшен је због сумње да је пре 10 година запалио БМВ, власништво полицајца Милоша Лукајића, који је тада радио у Центру јавне безбедности Требиње.

УХАПШЕН ПОСЛЕ 10 ГОДИНА: Требињац запалио кола полицајцу, раније довођен у везу са Дарком Елезом?

Фото: Приватна архива

У ПУ Приједор наводе да се осумњиченом на терет ставља да је починио кривично дело оштећење туђе ствари.

- Полицијски службеници у уторак су претресли стан које користи С. К. због сумње да је 19. октобра 2011. године око 3.30, бензином полио и отвореним пламеном изазвао пожар на БМВ-у, које је у том тренутку користио полицијски службеник - саопштено је из ПУ Требиње.

Осумњичени је спроведен на криминалистичку обраду након које је, по налогу требињског тужилаштва, пуштен да се брани са слободе. Незванично сазнајемо да је полиција до доказа против Кржића дошла истражујући потпуно други случај.

ОДРАНИЈЕ ПОЗНАТ ПОЛИЦИЈИ

ИНАЧЕ, Срђана Кржића је полиција и раније доводила у везу са бројним кривичним делима. Привођен је у и оквиру истраге против криминалне групе Дарка Елеза, али никада није процесуиран у предметима који су против те групе вођени пред правосудним органима у БиХ.

Подсетимо, возило је запаљено на паркингу Тржног центра "Маркет 99" у насељу Брегови. У то време паљевине возила полицајаца биле су честа појава у Херцеговини. Многи случајеви су остали нерасветљени, а веровало се да се могу довести у везу са деловањем криминалних група које се баве ауто-криминалом, па и трговином наркотика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)