ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Ручак из шерпе - тадиционалан и тако једноставан да му нема равног

Новости онлајн

07. 09. 2023. у 18:00

ЈЕДАН диван традиционалан оброк који морате да научите да спремите су тиквице у сосу од парадајза.

ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Ручак из шерпе - тадиционалан и тако једноставан да му нема равног

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba

Пуњене тиквице су традиционални ручак који се спрема једноставно, а укус се не заборавља.

Потребно за 4 особе:

  • 2 младе тиквице
  • 750 г мешаног млевеног меса
  • 2 главице црног лука
  • 1 варјача масти
  • 4 кашике пиринча
  • 2 прстохвата соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • пола везе лишћа першуна
  • 1 л куваног сока од парадајза

Припрема: У тигању на масти испржити ситно сецкан лук, додати млевено месо па и њега пропржити. Зачинити па додати пиринач и њега мало пропржити заједно с месом. Ставити да се мало прохлади.

Тиквице пресећи попреко на 2 или 3 дела (у зависности од величине тиквице и дубине шерпе у којој се јело спрема). Ољуштити их и очистити од семенки. Ако се сече на 3 дела у срдњем делу оставити око 1 цм средине да буде „дно“ пуњене тиквице.

Пунити тиквице и слагати у дубљу шерпу. Налити мало воде и парадајз, додати мало шећера и соли у тај сок да би се зачинио. Поклопити и ставити на јаку ватру, када проври снизити температуру да се лагано крчка на шпорету око 40 минута. Оставити да се мало прохлади па сервирати са хлебом.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.

23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

Коментари (0)

НОВАК НА ПОПРАВНОМ: Ђоковић првог дана Ролан Гароса играо меч за треће место на турниру у Женеви