ЦЕЛОГ ЖИВОТА СМО МЛЕВЕНО МЕСО СПРЕМАЛИ НА ПОГРЕШАН НАЧИН: Куварица открила трикове који свако јело дижу на виши ниво

Novosti online

05. 09. 2023. у 13:14

Позната куварица открила на који начин се припрема млевено месо. Трикови које је она открила учиниће јело укуснијим.

ЦЕЛОГ ЖИВОТА СМО МЛЕВЕНО МЕСО СПРЕМАЛИ НА ПОГРЕШАН НАЧИН: Куварица открила трикове који свако јело дижу на виши ниво

Foto: Jutjub/Printskrin/ Chef Mel The Happy Chef

Куварица Мел Алафаци има свој Јутјуб канал који је препун савета и трикова за кување. Овог пута она је поделила неколико корисних савета за спремање млевеног меса.

Савети које је она показала супротност су устаљеном начину спремања млевеног меса. Наиме, она тврди да прво треба ставити месо у загрејан тигањ, без уља.

Према њеним инструкцијама, месо не треба мешати одмах, већ тек када добије браон боју и замирише на роштиљ. За мешање и разбијање грудвица млевеног меса треба искључиво користити пластичу спатулу уместо дрвене.

Она тврди да уколико се месо припреми на такав начин, неће бити потребе за коришћењем соса да би месо било укусно.

Она је поделила и неке савете за спремање болоњеза које сви неретко праве. За припрему овог соса потребне су следеће намирнице:

  • млевено месо
  • црни лук
  • бели лук
  • оригано или мајчина душица
  • шаргарепа
  • стабљика целера
  • мускатни орашчић
  • маслиново уље
  • говеђи темељац у праху
  • сецкани парадајз
  • паста

У загрејан тигањ додати месо и не мешати га док не порумени. Почните тако што ћете загрејати тигањ, а затим додајте млевено месо и не мешајте док не порумени. "Знам да сте забринути да не загори, али пустите да млевено месо порумени", рекла је она.

Када месо довољно порумени, промешати га пластичном спатулом, а затим додати исецкан црни и бели лук. "Требало би да има довољно уља из млевеног меса. Ако не, додајте маслиново уље" истакла је.

Затим додати зачинско биље, мускатни орашчић, темељац у праху, нарендану шаргарепу и промешати. На крају додати сецкани парадајз, поврће и пасту. Оставити да се крчка на тихој ватри.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА: Ово је Новак Ђоковић доживео у Риму