ВУЈОВИЋ ПОСЕТИЛА ПОРОДИЦЕ У УЖИЦУ: Хвала на стрпљењу, „Дубоко“ ће бити најмодернији центар за управљање отпадом

Novosti online

26. 05. 2024. у 20:20

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић данас је посетила Ужице, где је обишла две породице, које живе у близини депоније „Дубоко“, где је пожар, захваљујући брзој реакцији свих надлежних служби, коначно савладан и угашен.

ВУЈОВИЋ ПОСЕТИЛА ПОРОДИЦЕ У УЖИЦУ: Хвала на стрпљењу, „Дубоко“ ће бити најмодернији центар за управљање отпадом

Фото Јована Рошул

-Данас сам обишла две дивне породице у Ужицу, недалеко од депоније 'Дубоко'. Дошла сам да са њима разговарам, да видим да су добро, јер им свакодневни живот није био лак док је пожар на депонији трајао. Драго ми је што сам видела да имају разумавања и да су увидели колико су сви били ангажовани, и да су све службе даноноћно радиле да пожар угасе. Породице су ми рекле да желе и да се проблем што пре трајно реши. Грађани Ужица најбоље знају колико дуго чекају да ова депонија постане регионални центар за управљање отпадом по свим стандардима. Желим да се захвалим свим грађанима Ужица на разумевању и подршци, да их све уверим и да обећам, да ћемо управо то и урадити. По први пут, Влада Републике Србије је одлучна да у потпуности санира, прошири и модернизује ову локацију. Обезбедили смо значајна средства за реализацију пројекта, јер су нам грађани најважнији. Замолила сам их и да помно прате све будуће радове, како бисмо се заједно уверили да се све одвија по плану, рекла је Вујовић.

Фото Новости

Према њеним речима, проширење депоније „Дубоко“ били су у плану и пре избијања пожара, а кад се заврше радови ова депонија ће бити најмодернији центар за управљање отпадом. У те сврхе је одвојено 30 милиона евра, како би се проширило тело и реконструисала депонија, како би се увео третман за биогас, изградила компостана, постројење за сакупљање и третман процедних вода и трансфер станица у Пожеги.

Фото Новости

-Чекамо крај јуна да се изабере извођач и очекујем радове од септембра. Ово ће бити један од најмодернијих центара за управљање отпадом по европским и светским стандардима, који ће решити проблем отпада за становнике Ужица, околине и свих локалних самоуправа које ка њему гравитирају, рекла је Вујовић. Она је подсетила да је, чим је пожар ексалирао дошла у Ужице и разговарала са грађанима и локалном самоуправом, као и са путарским фирмама државним и приватним, који су уступили механизацију.

Фото Новости

-Желим да се још једном захвалим свима - МУП-у, штабу за ванредне ситуације, ватрогасцима, управи Града Ужица, јавним предузећима, приватним путарским предузећима и свима који су радили све што је по протоколима и код нас и у свету, како би пожар био угашен у рекордном року, рекла је Вујовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ЉУБАВНИ ХОРОСКОП ЗА ЛЕТО 2024: Ко ће процветати, а коме звезде и неће бити баш наклоњене