КАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ ПИТУ ОД ГОТОВИХ КОРА: Ово је убедљиво најједноставнији и најукуснији начин

Novosti online

05. 09. 2023. у 08:00

Најједноставнију израду пите од готових кора имају Грци. Ово је чисто савршенство. Ако сте већ савладали прављење грчке проје или колача, време је да научите да спремите и питу по рецепту из Грчке:

КАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ ПИТУ ОД ГОТОВИХ КОРА: Ово је убедљиво најједноставнији и најукуснији начин

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr

Потребно је:

  • Паковање кора за питу
  • 2 јајета
  • 200 мл јогурта
  • 200 мл млека
  • 80 мл маслиновог уља
  • мало шећера
  • мало соли
  • 1 кашика брашна
  • кафена кашичица прашка за пециво
  • 100 мл воде

За фил:

  • Шунка
  • Качкаваљ
 

Израда:

Коре исеците на траке па их оставите са стране. Умутите јаја, јогурт, млеко, уље, воду, шећер, со, брашно и прашак за пециво. Све то измешајте. У ватросталну чинију ставите пола од исецканих кора за питу. Прелијте их обилно са смесом коју сте умутили. Преко ставите качкаваљ, па шунку, па ред кора и остатак фила. На врх ставите качкаваљ и пеците на 180 степени Целзијуса док пита не порумени.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ ОВО УОПШТЕ НИЈЕ ХТЕО! Пореметили се Нолетови планови