ZA PRODAJU SLADOLEDA 18.000 EVRA: Održano nadmetanje za dvogodišnji zakup tezgi na Beogradskoj tvrđavi

M. STANOJKOVIĆ

12. 05. 2021. u 06:47

NAJSKUPLJE izlicitirano mesto za prodaju sladoleda na Beogradskoj tvrđavi zakupljeno je za 18.000 evra na period od dve godine kod Sahat kule.

ЗА ПРОДАЈУ СЛАДОЛЕДА  18.000 ЕВРА: Одржано надметање за двогодишњи закуп тезги на Београдској тврђави

Foto Arhiva

Ova cena dostignuta je na jučerašnjoj javnoj licitaciji održanoj u Kuli Nebojša gde su za osam konzervatora za sladolede u trci bile firme "Frikom" i "Froneri", pa će se posetioci Kalemegdana ovog leta rashlađivati uz ledene poslastice ova dva proizvođača.

Prema rečima nadležnih u JP "Beogradska tvrđava", podneta je ukupno 31 prijava za zakup lokacije, a izlicitirana su 23 objekta.

LOKACIJA Posetioci Kalemegdana će moći da se rahlade poslasticama, Foto Z. Jovanović

- Načelno, zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima postupka licitacije, jer će ostati zastupljeni svi sadržaji na Beogradskoj tvrđavi i u parku Kalemegdan, te će posetiocima biti na raspolaganju standardne usluge na koje su navikli - navode u JP "Beogradska tvrđava".

- Predmet licitacije bila su šest kolica za suvenire, kolica za publikacije, četvoro kolica za napitke, tri aparata za kokice, aparat za sladoled, osam konzervatora za sladoled.

PRODAJA NAPITAKA - 1,7 MILIONA

KAKO su "Novosti" ranije objavile, početna cena za stalke za balon bila je 300.000 do 600.000 dinara, a za prodaju osvežavajućih napitaka do 1.700.000 dinara. Nezvanično, kako se šuškalo među zakupcima na Kalemegdanu, a za šta nismo uspeli da dobijemo potvrdu nadležnih sa Tvrđave, mesto za napitke od početnog iznosa uvećano je višestruko.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", dvoje predstavnika sladoledžija licitacione brojeve podizali su u samo dva navrata, za dve lokacije za koje su bile zainteresovane obe firme. Kompanija "Froneri" je za najskuplji zamrzivač ponudila 2.150.000 dinara i za taj iznos ga dobila, dok je kompanija "Frikom" izlicitirala drugu najvišu sumu - 2.100.000 dinara. Svih šest preostalih lokacija preuzeo je samo "Frikom" po početnoj ceni od po dva miliona dinara.

Kada je reč o prodavcima suvenira, koji su najviše od svih zakupaca na Kalemegdanu pogođeni trenutnom epidemiološkom situacijom, nadmetanja praktično da nije bilo. Svi dugogodišnji zakupci štandova za prodaju suvenira ponudili su početne iznose od 400.000 do 1.800.000 dinara u zavisnosti od lokacije i samim tim, tezge dobili za ponuđenu cenu na period od dve godine.

Uprkos održavanju liticatije, juče je većina štandova bila otvoreno za šetače kroz Kalemegdan. Prodavci sladoleda i osvežavajućih napitaka imali su juče najviše posla.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)