U VRTIĆU SVAKO TREĆE DETE: Manja dolaznost mališana posle praznika

B.B.

07. 05. 2021. u 17:32

PRVOMAJASKI i uskršnji praznici prepolovili su broj dece koje dolaze u obdanište. Prema podacima Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, ove nedelje prosečno je dnevno bilo prisutno tek oko 19.000 dece, što je svako treće upisano dete. Pre odlaska na mini odmor, prosečna dolaznost kretala se oko 50 odsto.

У ВРТИЋУ СВАКО ТРЕЋЕ ДЕТЕ: Мања долазност малишана после празника

Foto: S. Mladenoski

- Od maja, uobičajeno počinje smanjena dolaznost što u ovim okolnostima naročito ide na ruku - kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu. - Uz nastavak masovne vakcinacije svih i odgovornog ponašanja, na odlčičnom smo putu da se izborimo sa pandemijom. U vrtićima je situacija apsolutno pod kontrolom. Raduje nas i sve manji broj potvrđenih zaraza, kako kod dece, tako i kod zaposlenih. Tokom aprila, na "KOVID 19" je bilo pozitivno 77 mališana, dok je u martu zaraženo 142 dece. Verujem da smo na dobrom putu da svi nastavimo sa normalnim životom.

U nedelji pred praznike, u obdaništima je boravilo 30.535 dece, što je 52,7 odsto od ukupnog broja upisanih. Najviše mališana bilo je na spisku u predškolskim ustanovama u Novom Beogradu, Zvezdari, Čukarici, Zemunu i Paliluli. Inače, prosečna dolaznost u beogradske vrtiće, u normalnim oklonostima, je oko 60 odsto. Tokom letnjih meseci ona se smanjuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju