NEPRISTUPAČNA VOŽNJA VOZIĆEM: Turističko vozilo na Adi Ciganliji mnogi zbog cene koriste samo u jednom smeru

G. NOVAKOVIĆ

04. 05. 2021. u 07:52

POSETA Adi Ciganliji raste ovih dana, a sezona tek predstoji. Samim tim i turistički vozić, koji kruži oko jezera, sve je puniji.

НЕПРИСТУПАЧНА  ВОЖЊА ВОЗИЋЕМ: Туристичко возило на Ади Циганлији многи због цене користе само у једном смеру

Foto V. Danilov

Uprkos ugođaju i uštedi vremena dok se od jedne tačke stigne do druge, sugrađani se pitaju - hoće li biti povlašćenih kategorija za kupovinu karte. Iz preduzeća nemaju ohrabrujuće vesti za posetioce.

Kako nam je rekla Nada Č. iz Rakovice, poseta Savskom jezeru oduvek joj je prva na listi lokaliteta za rekreaciju. Budući da je penzionerka, sada sa sobom vodi i unuke, koji ne mogu da ispešače ceo krug. Zato je vozić za ovakve situacije spas.

- Moji su unuci mali i uvek se obraduju vožnji - kaže nam Nada.

- Međutim, kada na papir stavim trošak, jedan dan na Adi nije jeftin. Mislim da bi nadležni morali da prilagode cenu karata za vožnju, makar za penzionere i malu decu.

Jer, malo ko može da se odveze od tačke do tačke, pa da u povratku ispešači. To znači da kartu moramo da plaćamo dva puta, a ne možemo svaki put to da priuštimo.

Prema rečima naše sagovornice, idealno bi bilo da karta za korišćenje turističkog vozića bude vremenska.

Električni minibusevi

TOKOM prethodne godine, a imajući u cilju očuvanje ekoloških parametara Ade Ciganlije, preduzeće je nabavilo četiri resort vozila na elektropogon, koja će besplatno prevoziti posetioce do kupališta. Osim toga, po simboličnoj ceni sugrađane će prebacivati i tri električna minibus vozila od autobuske stanice u Radničkoj ulici do nekoliko lokacija na Savskom jezeru.

Trenutna vrednost jedne vožnje iznosi 150 dinara, po osobi. Kako su nam rekli iz JP "Ada Ciganlija", cena se neće menjati, budući da je vozić predmet poslovnog ugovora između preduzeća i zakupca vozila, koji je na raspisanom javnom pozivu ispunio definisane uslove.

- Imajući u vidu da je ugovor na snazi prethodne tri godine, dobit preduzeća od ovog vida transporta posetilaca je konstantna i nije varirala u odnosu na prethodne godine - kažu nadležni u "Adi".

- Za decu do tri godine vožnja je besplatna.

Inače, osim vozića, sugrađani će imati i mogućnost prevoza vozilima na električni pogon.

- Ona će biti puštena u rad kada vremenski uslovi to budu omogućili i kada poseta Adi Ciganliji bude na takvom niovu da ona mogu iskoristiti svoj puni potencijal - kažu nadležni u JP "Ada Ciganlija".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju